Η νέα BMW X2 γίνεται το πρώτο Sports Activity Coupe με plug-in υβριδικό σύστημα

Η ευελιξία και oi επιδόσεις σε συνδυασμό με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης προσφέρονται τώρα και στην πολυτελή compact κατηγορία. Η νέα BMW X2 xDrive25e είναι το πρώτο Sports Activity Coupe (SAC) που προσφέρει εξαιρετική απόδοση και μετακινήσεις με μηδενικές εκπομπές ρύπων, χάρη σε μία plug-in υβριδική φιλοσοφία κίνησης. Με έναν άκρως αποδοτικό ηλεκτροκινητήρα και μπαταρία ιόντων λιθίου τελευταίας γενιάς, η νέα BMW X2 xDrive25e πετυχαίνει ηλεκτρική αυτονομία έως 57 km στον επίσημο Ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών. Συνολικά, ο ηλεκτροκινητήρας και ο θερμικός κινητήρας παράγουν 220 ίππους, ενώ η έξυπνη αλληλεπίδρασή τους δημιουργεί ένα σύστημα AWD προσαρμοσμένο για υβριδικό μοντέλο – προσφέροντας ένα είδος οδηγικής απόλαυσης απαράμιλλο στο περιβάλλον του ανταγωνισμού.

Η νέα BMW X2 xDrive25e, πέραν της επαναστατικής τεχνολογίας κίνησης, περιλαμβάνει πληθώρα νέων στοιχείων σχεδίασης και εξοπλισμού, που θα αναβαθμίσουν και τις συμβατικές εκδόσεις του compact Sports Activity Coupe. Ένα κομψό εμπρός τμήμα χωρίς φώτα ομίχλης υποστηρίζει τη σπορ εικόνα του SAC. Προβολείς LED με ενσωματωμένη λειτουργία φωτισμού αντίξοων καιρικών συνθηκών βελτιώνουν την ορατότητα. Με μία μοντέρνα φιλοσοφία και σπορ οδική συμπεριφορά, η BMW X2 απαντά στις απαιτήσεις υποψηφίων πελατών με σύγχρονο, αστικό lifestyle. Η γκάμα κινητήριων συνόλων, που για πρώτη φορά πλαισιώνεται με ένα plug-in υβριδικό σύστημα, αντικατοπτρίζει τη φιλοσοφία Power Of Choice (Η Δύναμη της Επιλογής) του BMW Group και καλύπτει τις διαφορετικές ανάγκες των πελατών στις παγκόσμιες αυτοκινητιστικές αγορές. Αυτή περιλαμβάνει, από αποδοτικά βασικά μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης και diesel, μέχρι το νέο plug-in υβριδικό μοντέλο και το σούπερ σπορ κορυφαίο μοντέλο, BMW X2 M35i με μέγιστη ισχύ 306 ίππων.

Με το λανσάρισμα του plug-in υβριδικού SAC μοντέλου, το BMW Group συνεχίζει με τον καλύτερο τρόπο τη στρατηγική εξηλεκτρισμού του. Όπως και σε άλλες κατηγορίες οχημάτων, η γκάμα πολυτελών compact μοντέλων με σύστημα ηλεκτροκίνησης αυξάνεται συνεχώς.

Όπως και ο σύγχρονος ηλεκτροκινητήρας, η μπαταρία υψηλής τάσης που τον τροφοδοτεί με ενέργεια προέρχεται από την τέταρτη και τελευταία γενιά της τεχνολογίας BMW eDrive, η οποία έχει εξελιχθεί ειδικά για plug-in υβριδικά μοντέλα. Η ενέργεια για την ηλεκτροκίνηση είναι αποθηκευμένη σε μία μπαταρία ιόντων λιθίου ενώ στο πλαίσιο του BMW Charging, ένας οικιακός φορτιστής BMW i Wallbox διατίθεται για πολύ γρήγορη, πρακτική και αποδοτική φόρτιση στο σπίτι. Μπορεί να επαναφορτιστεί πλήρως σε μία οικιακή ηλεκτρική πρίζα μέσα σε πέντε ώρες περίπου, με το 80% της συνολικής της χωρητικότητας να επιτυγχάνεται μετά από 3,8 ώρες. Μία 100% φόρτιση μιας άδειας μπαταρίας σε επιτοίχιο φορτιστή BMW i Wallbox διαρκεί περίπου 3,2 ώρες, με το 80% της συνολικής της χωρητικότητας να ανακτάται μετά από 2,4 ώρες.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στη Χαρ. Πηλακούτας Λτδ, στον Παγκύπριο αριθμό 77771600