Η Pirelli ξεκίνησε δοκιμαστικά στην Σαρδηνία

Η Pirelli ξεκίνησε την προσπάθεια της για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι 2021 με διήμερα ιδιωτικά δοκιμαστικά ελαστικών χθες και σήμερα στη Σαρδηνία, με την πρώτη ημέρα να είναι αφιερωμένη σε χώμα και τη δεύτερη ημέρα σε άσφαλτο.

Στο τιμόνι του δοκιμαστικού αυτοκινήτου της Pirelli, ένα Citroen C3 WRC, θα είναι ο Νορβηγός Andreas Mikkelsen με συνοδηγό τον συμπατριώτη του Anders Jaeger. Ο πρώην εργοστασιακός οδηγός της Volkswagen, Citroen και Hyundai θα ηγηθεί της ανάπτυξης των τελευταίας γενιάς ελαστικών, Pirelli Scorpion για χώμα και P Zero για άσφαλτο, τα οποία θα τα αποκλειστικά ελαστικά Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι WRCαπό το 2021 έως το 2024.

Παρόλο που το πρόγραμμα δοκιμών έχει διακοπεί από την πανδημία Covid-19, η Pirelli βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη για να παραδώσει τα νέα της ελαστικά για το πρωτάθλημα του επόμενου χρόνου, το οποίο θα ξεκινήσει με το παγκόσμιάς φήμης Rallye Monte-Carlo από τις 18 έως τις 24 Ιανουαρίου.

Επιβλέποντας στο πρόγραμμα δοκιμών είναι ο υπεύθυνος δραστηριοτήτων ράλι της Pirelli, Terenzio Testoni, που ηγείται μιας επιλεγμένης ομάδας ερευνητών στη Σαρδηνία η οποία αναπτύσσει τα ελαστικά, με την υποστήριξη πολλών περισσότερων εμπειρογνωμόνων στο ερευνητικό και αναπτυξιακό κέντρο της Pirelli στο Μιλάνο.

 

Ο στόχος της Pirelli από αυτές τις πρώτες δοκιμές θα είναι να καθοριστεί μια γραμμή βάσης και να αξιολογηθεί πώς η αυξημένη ισχύς και η δύναμη των τελευταίων World Rally Cars επηρεάζουν τη φθορά, την απόδοση και την υποβάθμιση των ελαστικών.

«Αυτό θα είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν πρόκειται για χωμάτινα κομμάτια», εξήγησε ο Testoni. «Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα περίπου το 80% των αγώνων είναι σε χωμάτινες ειδικές. Ευτυχώς, οι ειδικές που δοκιμάζουμε – που προηγουμένως χρησιμοποιήθηκαν στο Rally d’Italia – συγκαταλέγονται στις πιο απαιτητικές χωμάτινες ειδικές στον κόσμο».

Η έντονη θερμότητα, που υπερβαίνει τους 30 βαθμούς Κελσίου, θα προσθέσει στην πρόκληση. Η επιλογή των πρώην ειδικών του παγκόσμιου πρωταθλήματος είναι σκόπιμη, παρέχοντας ένα καθορισμένο σημείο αναφοράς όταν η ομάδα επιστρέψει σε αυτές τις ειδικές αργότερα στο πρόγραμμα ανάπτυξης.

«Είναι σημαντικό να εργαστούμε μεθοδικά για να μετρήσουμε την πρόοδό μας με ακρίβεια», πρόσθεσε ο Testoni. «Ξεκινάμε με βάση ένα δοκιμασμένο και αξιόπιστο ελαστικό και στη συνέχεια θα τρέξουμε μια σειρά από πρωτότυπα για να δούμε πού μπορούμε να προσθέσουμε απόδοση και ανθεκτικότητα. Το έργο είναι ιδιαίτερα δύσκολο όταν πρόκειται για ράλι, γιατί σε αντίθεση με μια πίστα, οι συνθήκες της ειδικής και πρόσφυσης αλλάζουν συνεχώς. Αλλά θα επιστρέψουμε σε αυτές τις ειδικές στο μέλλον, για να δούμε πώς οι αλλαγές που κάνουμε στα πρωτότυπα ελαστικά θα βελτιώνουν την απόδοσή τους».

Η ομάδα δοκιμών της Pirelli στοχεύει να καλύψει περίπου 200 χιλιόμετρα την ημέρα, ξεπερνώντας άνετα την καθημερινή απόσταση που παρατηρείται σε ένα ράλι του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Μετά το διήμερο τεστ της Σαρδηνίας, οι μηχανικοί της Pirelli θα αναλύσουν τα δεδομένα που θα προκύψουν προτού συνεχιστεί το πρόγραμμα τον επόμενο μήνα.