ΚΤΜ motocross range 2022: Ετοιμοπόλεμα!

Η ΚΤΜ παρουσίασε την πλήρη γκάμα των motocross Μοντέλων της για το 2022, βασιζόμενη όπως μας έχει συνηθίσει τις… τελευταίες δεκαετίες, πάνω στην αγωνιστική εμπειρία που κερδίζει κάθε χρόνο. Για το 2022, όπως δηλώνουν οι Αυστριακοί, τα μοντέλα παραγωγής είναι πιο κοντά από ποτέ στις μοτοσυκλέτες που κερδίζουν τίτλους και διακρίσεις στις πίστες των παγκοσμίων πρωταθλημάτων.

Η γκάμα των τετράχρονων SX-F αποτελείται από τρία μοντέλα, που εφαρμόζουν στο έπακρο την τεχνογνωσία σε τομείς όπως οι αναρτήσεις, με τις WP XACT, αλλά και τα ηλεκτρονικά βοηθήματα όπως το traction control, το launch control, τους χάρτες απόδοσης και την βελτίωσης της αξιοπιστίας στις μίζες.

Το 450 SX-F είναι ένα ολοκληρωμένο πακέτο που αποδίδει 63 ίππους, με ψεκασμό της Keihin, σώματα 44mm,δύο αντλίες λαδιού. Το 250 SX-F βρίσκεται στην κορυφή της κατηγορίας σε ότι αφορά την ταχύτητά του, και όπως το 350 SX-F που αποτελεί την χρυσή τομή ανάμεσα στην ευελιξία του 250 και την δύναμη του 450, έχουν δεχθεί τα νέα κουζινέτα στον αντικραδασμικό άξονα.

Σε ό,τι αφορά την γκάμα των δίχρονων, αποτελείται κι αυτή από τρία μοντέλα: το 125 SX, το 155 SX και το 250 SX. Ο βενιαμίν των δίχρονων είναι η εξέλιξη της μοτοσυκλέτας που κατέλαβε τις εφτά πρώτες θέσεις στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα EMX 125 το 2020. Ο κινητήρας του ζυγίζει μόλις 17 κιλά και χαρακτηρίζεται από την άμεση απόκριση, όπως ακριβώς συμβαίνει και με το 155 SX, το οποίο μπορεί να αντιμετωπίσει στα ίσα τον ανταγωνισμό των τετράχρονων 250cc. Το 250 SX με τις δύο θυρίδες, διαθέτει αντικραδασμικό άξονα, ενώ όλα τα δίχρονα μοντέλα χρησιμοποιούν τον υγρό πολύδισκο συμπλέκτη DS (DDS για το 250), υδραυλικά της Brembo και ανάφλεξη και ηλεκτρονική διαχείριση της Kokusan.

Όλα τα motocross Μοντέλα της ΚΤΜ έχουν βαμμένο πορτοκαλί το διπλό σωληνωτό πλαίσιο από χρωμομολυβδαινιούχο ατσάλι, με γωνία κάστερ στις 26,1 μοίρες, την πάνω πλάκα τοποθετημένη με offset 22mm και ύψος σέλα στα 950mm. Φυσικά καινούργια είναι και τα γραφικά των μοτοσυκλετών, που συνδυάζονται άψογα με το μπλε κάλυμμα της σέλας για μια πλήρως εργοστασιακή εμφάνιση.

Οι αναρτήσεις προέρχονται φυσικά από την WP και πιο συγκεκριμένα από την σειρά XACT, με το ανεστραμμένο πιρούνι των 48mm που δίνει διαδρομή 310mm, ενώ το αμορτισέρ δίνει αντίστοιχα 300mm διαδρομής.

Φυσικά από την οικογένεια των SX δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα Sportminicycles. Τα 50/65/85 SX φιλοδοξούν να γίνουν το εφαλτήριο για τη νέα γενιά, με υψηλές προδιαγραφές αντίστοιχες των μεγαλύτερων αδερφών του, όπως οι αναρτήσεις της WP, τα ποιοτικά φρένα και το μικρό βάρος, ενώ για τα… τσικό του motocross υπάρχει το ηλεκτρικό mini-crosser SX-E 5.

Πηγή:motomag.gr