Λάρνακα Ακρόπολις Ράλι 2021: Επετειακός αγώνας με πολλές καινοτομίες

Τη φετινή χρονιά ο Σύνδεσμος Αυτοκινήτου Λάρνακας γιορτάζει και αυτοί οι εορτασμοί θα κορυφωθούν το διήμερο 22-23 Μαΐου με τη διεξαγωγή του Λάρνακα Ακρόπολις Ράλι.

Το 2021 είναι έτος σημαδιακό για τον Σύνδεσμο Αυτοκινήτου Λάρνακας καθώς συμπληρώνει 50 χρόνια ζωής. Για το λόγο αυτό οι ιθύνοντες του φετινού αγώνα ράλι ετοίμασαν κάτι το διαφορετικό ξεφεύγοντας από την πεπατημένη προηγούμενων χρόνων.

Ο τρίτος γύρος του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου είναι εις μνήμη του Πέτρου Λαού ο οποίος ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του Συνδέσμου ενώ διατέλεσε και πρόεδρος για 10 χρόνια. Φέτος το γνωστό Palmtrees Rally ή Ράλι Φοινικούδες μετονομάζετε σε Λάρνακα Ακρόπολις Ράλι όπως ακριβώς ήταν η αρχική ονομασία του αγώνα πριν από 50 χρόνια.

Όπως προαναφέραμε οι διοργανωτές προχώρησαν σε αλλαγές στο φετινό πρόγραμμα προσφέροντας σε διαγωνιζόμενους και θεατές κάτι το διαφορετικό. Αρχικά το service park μεταφέρθηκε στο παραλιακό μέτωπο Μακένζι (Mackenzie), το αρχηγείο θα βρίσκετε στο Sun Hall Hotel, με την πανηγυρική εκκίνηση και τερματισμό να δίδονται από την πλατεία Ευρώπης στο παραλιακό μέτωπο Φοινικούδων.

Μεγάλη καινοτομία είναι η υπερειδική διαδρομή που θα διεξαχθεί στην πίστα Achna Speedway, με την οποία θα ολοκληρωθεί το πρώτο σκέλος το Σάββατο το απόγευμα. Στη Super Special Stage θα αγωνίζονται ταυτόχρονα δυο αγωνιστικά μαζί κάτι που γίνετε για πρώτη φορά στα χρονικά σε τοπικό αγώνα ράλι.

Όσον αφορά τις ειδικές διαδρομές του αγώνα, το φετινό Λάρνακα Ακρόπολις Ράλι περιλαμβάνει εννέα ταχύτατες διαδρομές όπως ακριβώς είναι παραδοσιακά η φύση του αγώνα. Είναι μήκους 108.02 αγωνιστικών χιλιομέτρων, με την επιφάνεια να είναι 75% χώμα και 25% άσφαλτος.

Το Σάββατο θα διεξαχθούν η TOFALLI Construction & Development Avdellero, μήκους 5.75km (12:28) και η MMEC Audit Solutions Kellia, μήκους 19,85km (13:06).

Ακολουθεί ανασυγκρότηση στο παραλιακό μέτωπο Μακένζι και οι δυο ειδικές θα επαναληφθούν στις 15:09 και 15:47 αντίστοιχα. Το πρώτο σκέλος θα ολοκληρωθεί με την υπερειδική SMARTWAY MOTORS SSS στην Achna Speedway στις 17:47 όπου ο νικητής θα λάβει ειδικό έπαθλο εις μνήμη του αείμνηστου Άθου Νικηφόρου.

Η Κυριακή περιλαμβάνει δυο επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές με τις οποίες θα ολοκληρωθεί ο αγώνας. Πρόκειται για την CLIMA CONTROL Kotsiatis μήκους 12.76km και την APK KOURTELLAS MOTORSPOT Stavrovouni, μήκους 14.25km.

Τα ωράρια των δυο ειδικών είναι 10:38 και 13:49 για την  CLIMA CONTROL Kotsiatis και 11:36 και 14:47 για την APK KOURTELLAS MOTORSPOT Stavrovouni.

Ο τερματισμός του αγώνα θα γίνει στην πλατεία Ευρώπης στις Φοινικούδες στις 18:00 το απόγευμα.

Με τις μέρες για την εκκίνηση να πλησιάζουν θα δημοσιευτούν περισσότερες λεπτομέρειες τόσο για τον αγώνα όσο και για τις διάφορες εκδηλώσεις που είναι προγραμματισμένες.

larnaca Itinerary