Κορυφαία διάκριση για τη Volvo ανά το παγκόσμιο

Το Ethisphere Institute, κορυφαίο στον κόσμο ως ο οργανισμός που θέτει τον πήχη όσο αφορά την σωστή ηθική συμπεριφορά εταιρειών, χάρισε τον τίτλο «2019 World’s Most Ethical Company®» στην Volvo Cars. Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που κερδίζει η Volvo την μεγάλη αυτή τιμή, ενώ απέναντι της βρέθηκαν 128 εταιρείες από όλους τους χώρους, ενώ μόνο τέσσερεις από αυτές ήταν εταιρείες αυτοκινήτων.

Η Maria Hemberg, Αντιπρόεδρος και Υπεύθυνη Νομικών Ζητημάτων και Γενικός Σύμβουλος του Συμβουλίου Αναλωσιμότητας της Volvo Cars μίλησε για την επιτυχία αυτή: «Η υπευθυνότητα είναι ένα μεγάλο κομμάτι της κουλτούρας και του τρόπου που εργαζόμαστε. Για αυτό τον λόγο την προωθούμε τόσο σε πελάτες μας αλλά και συνεργάτες μας. Η ηθική προσέγγιση δεν είναι μονάχα σωστή αλλά ταυτόχρονα και βοηθητική στο να φέρει ακόμη περισσότερη δουλειά αλλά ακόμη καλύτερο προσωπικό σε μια εταιρεία.»

Full car range

Η Volvo Cars ίδρυσε το πρόγραμμα Compliance & Ethics για να υποστηρίξει την δέσμευση της για υπευθυνότητα, με σκοπό να προωθηθεί σε ακόμη περισσότερες αγορές η ενημέρωση για τα ηθικά ρίσκα σε ένα παζάρι και οι επιλογές που μπορούν να ληφθούν για να τα περιορίσουν. Μέσα στο πρόγραμμα αυτό συμπεριλαμβάνεται και εξάσκηση ηθικής για όλο το προσωπικό της Volvo Cars, για να μπορούν άπαντες να παραδειγματιστούν. Άλλωστε ο όμιλος Volvo Car, που ιδρύθηκε το1927, πούλησε 642,253 αυτοκίνητα ενώ μέσα στο 2018 σε 100 χώρες. Η Κινέζικη εταιρεία Zhejiang Geely Holding βρίσκεται στο πηδάλιο της Volvo Cars από το 2010. Το 2018, η Volvo Cars είχε ένα μέσω όρο περίπου 43,000 εργαζόμενους πλήρης απασχόλησης. Η βάση της βρίσκεται στο Gothenburg της Σουηδίας ενώ το κυρίως γραφείο στεγάζεται στην Σαγκάη της Κίνας. Τα κύρια εργοστάσια της Volvo Cars βρίσκονται στο Gothenburg (Σουηδία), Ghent (Βέλγιο), South Carolina (ΗΠΑ), Chengdu και Daqing (Κίνα), με τους κινητήρες να παράγονται στο Skövde (Σουηδία) και Zhangjiakou (Κίνα) ενώ ένα εργοστάσιο εξαρτημάτων βρίσκεται το Olofström (Σουηδία).