MotoGP 2019 1ος γύρος – ΚΑΤΑΡ : Πρεμιέρα για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του MotoGP

Με νικητή τον Andrea Dovizioso άνοιξε η αυλαία για το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα του MotoGP. Το αποτέλεσμα του νυχτερινού αγώνα στο Κατάρ κρίθηκε μόλις στην τελευταία στροφή με τον Dovizioso να επικρατεί μόλις για 23 χιλιοστά του δευτερολέπτου από τον περσινό πρωταθλητή Marc Marquez. Χαρακτηριστικό του ανταγωνισμού ήταν και το ότι η διαφορά των πέντε πρώτων ήταν μόλις 0.6 του δευτερολέπτου.
Με την προθέρμανση να διεξάγεται πριν πέσει η νύχτα οι ομάδες είχαν την ευκαιρία να ρυθμίσουν τις μοτοσικλέτες τους της ενόψει του πρώτου αγώνα του 2019. Με τη δύση του ήλιου και τους προβολείς της πίστας αναμμένους, η θερμοκρασία σταθεροποιήθηκε στους 18ºC, και της ασφάλτου στους 19ºC.

Με το σβήσιμο των φώτων της εκκίνησης, ο Dovi βρέθηκε ενώ πίσω του ήταν ο συναθλητής του στην Ducati Jack Miller, δείχνοντας έτσι την πολύ καλή δουλειά που έκανε η ομάδα για το 2019. Τρίτος βρέθηκε στην αρχή ο Marc Marquez, με τους Nakagami και Crutchlow να ακολουθούν.

Πολύ γρήγορα ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2018 βρέθηκε πίσω από τον Dovizioso και μαζί με άλλους έξι αναβάτες ξεχώρισαν από τους υπολοίπους στο κυνήγι της νίκης.. Σε κάποια στιγμή η διαφορά και των οκτώ ήταν μόλις τα 1.2 δευτερόλεπτα. Αντίθετα, πολύ κακή εκκίνηση έκανε ο Poleman του αγώνα Maverick Vinales αλλά και ο Danilo Petrucci, ο οποίος ήταν ο μόνος από τους πρώτους αναβάτες ο οποίος επέλεξε να εκκινήσει με τη μαλακή γόμα. και έμεινε και αυτός εκτός διεκδίκησης.

Αυτός όμως που κέρδισε τις εντυπώσεις δεν ήταν άλλος από τον πολυπρωταθλητή Valentino Rossi. Εκκίνησε από τη 14η θέση και αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά τη μεγάλη του κλάση, κατάφερε να μπει στο γκρουπ των πρωτοπόρων.

Ο Alex Rins με τη Suzuki προσπάθησε να πιάσει τους Dovizioso και Marquez φτάνοντας και κάποια στιγμή στην κορυφή αλλά ένα λάθος στα φρένα της μεγάλης ευθείας έδωσε την ευκαιρία στον Cal Crutchlow να του πάρει τη θέση και να ανεβεί τελικά στην τρίτη θέση του βάθρου. Όλα κρίθηκαν στην τελευταία στροφή του αγώνα με τον Dovi να έχει καλύτερη έξοδο και να απαντά στην κίνηση του Marquez. Με λίγα λόγια, ένα ίδιο σενάριο με τον αγώνα του 2018 για τους δύο αναβάτες.

Ο Valentino Rossi κατάφερε τελικά να πάρει την πέμπτη θέση του αγώνα με τους Danilo Petrucci και Maverick Vinales να ακολουθούν. Όγδοος ήταν ο Joan Mir ενώ τη δεκάδα έκλεισαν οι Takaaki Nakagami και Aleix Esparagaro.
Το παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP συνεχίζεται με το Grand Prix της Αργεντινής που θα διεξαχθεί στις 29-31 Μαρτίου στην πίστα Termas de Rio Hondo.

Τελική κατάταξη
1 Dovizioso Andrea Ducati 42’36.902
2 Marquez Marc Honda +0.023
3 Crutchlow Honda +0.320
4 Rins Alex Suzuki +0.457
5 Rossi Valentino Yamaha +0.600
6 Petrucci Danilo Ducati +2.320
7 Vinales Maverick Yamaha +2.481
8 Mir Joan Suzuki +5.088
9 Nakagami Takaaki Honda +7.406
10 Espargaro Aleix Aprilia +9.636

Βαθμολογία αναβατών
1 Dovizioso Andrea 25
2 Marquez Marc 20
3 Crutchlow 16
4 Rins Alex 13
5 Rossi Valentino 11
6 Petrucci Danilo 10
7 Vinales Maverick 9
8 Mir Joan 8
9 Nakagami Takaaki 7
10 Espargaro Aleix 6