Η Εθνική ομάδα Πλαγιολίσθησης στον αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος Drift Kings

Δημοσιογραφική διάσκεψη ενόψει του αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος Drift Kings που θα διεξαχθεί στις 5 και 6 Οκτωβρίου στις Σέρρες στην Ελλάδα, πραγματοποίησε την Τετάρτη το Σωματείο Power Drift Club μέλος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου. Στην διάσκεψη παρουσιάστηκαν οι αθλητές που θα λάβουν μέρος στον αγώνα, ενώ τέθηκαν και οι στόχοι της αποστολής οι οποίοι δεν είναι άλλοι από την διάκριση.

Η εθνική ομάδα πλαγιολίσθησης έχει να επιδείξει μεγάλες επιτυχίες τα τελευταία 10 χρόνια, με αποκορύφωμα την τρίτη θέση στον αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος Drift Kings πέρσι. Στον αγώνα στις Σέρρες θα λάβουν μέρος 10 αθλητές του Σωματείου «Power Drift Club», πρόκειται για τους Γιώργο Χριστοφόρου, Νικόλα «Πατάκ», Πάμπο Χαραλάμπους, Χαράλαμπο Τσουρή, Πάμπο Νικολάου, Κυριάκο Μάριου,Δημητράκη Χριστοφή, Άντρο Αντωνίου, Σταύρο Γρύλλη και Νεόφυτο Φικάρδου.

Χορηγός της αποστολής στον αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος Drift Kings είναι η Psaltis Autoparts με τα λιπαντικά Eneos, τα Evans Waterless Engine Coolants, τα ελαστικά Zeknova και τα ελαστικά Zestino.

Παρών στη διάσκεψη ήταν ο Σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας σε θέματα Αθλητισμού Φοίβος Ζαχαριάδης, ενώ παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των Υπουργείων Άμυνας και Παιδείας και της Αστυνομίας. Παρών ήταν οι Προέδροι του Κυπριακού Συνδέσμου Αυτοκινήτου και της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου. Ο βουλευτής του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου και ο Νικόλας Χρίστου εκπρόσωπος της ΕΔΕΚ.

Στην διάσκεψη ο πρόεδρος του Σωματείου κύριος ΆντροςΑντωνίου αφού συνεχάρη του αθλητές που επιλέγηκαν για να εκπροσωπήσουν την Κύπρο στον Διεθνή αγώνα, τόνισε ότι το «Power Drift Club», βάζει πλέον πάρα πολύ ψηλούς στόχους εκπροσωπώντας την Κύπρο σε παγκόσμια πρωταθλήματα και οι οδηγοί του είναι άξιοι συγχαρητηρίων αφού διαπρέπουν σχεδόν σε όλους τους αγώνες. Μετά την παρουσίαση της Εθνικής Ομάδας Πλαγιολίσθησης ο κύριος Αντωνίου αναφέρθηκε στην οδική ασφάλεια και παρέθεσε ιδέες που θα βοηθήσουν στην εμπέδωση οδικής συνείδησης μέσω του μηχανοκίνητουαθλητισμού.

«H εθνική ομάδα πλαγιολίσθησης του Power Drift Club και το σωματείο μας έχει πλέον χαράξει το δόμο του, οι στόχοι πλέονπαρα πολύ ψηλοί, εκπροσωπούμε την μικρή μας κυπρο σε παγκόσμια πρωταθλήματα και οι οδηγοί μας είναι άξιοισυγχαρητηρίων αφού διαπρέπουν σχεδόν σε ολους τους αγωνες που λαμβάνουν μέρος στο εξωτερικό με παρουσίες στο βάθρο. Η υπόσχεση για φέτος είναι η διάκριση της Κύπρου στις πρώτεςθέσεις αλλά ο πραγματικός μας στόχος είναι να συμβάλουμεέστω με αυτή τη μικρή μας προσπάθεια να φέρουμε τον τελικότου παγκοσμίου πρωταθλήματος drift king στη Κυπρο έτσι ώστενα βοηθήσουμε στην Τουριστική ανάπτυξη της Κύπρου και στην αναγνώριση του νησιού μας.

Οι υποσχέσεις είναι πολλές από παράγοντες του κράτους που σήμερα είναι εδώ οι εκπρόσωποι τους και θα ήθελα να αναφερθώ στο θέμα αυτό και στην πραγματοποίηση εντός δεύτερου διεθνή αγώνααυτοκινήτου στη Κύπρο και είμαστε σίγουροι οτι αν καταφέρουμε να τον φέρουμε στην Κύπρο θα προφέρουμε προς τους συμπολίτες μας. Δεν θα μπορούσα να παραλείψω από αυτήτην δημοσιογραφική διάσκεψη οτι μας απασχολεί πολύ το θέματης οδικής ασφάλειας και θα ήθελα να υπενθυμίσω στο κράτοςοτι καθημερνά ανήλικοι κάθονται πίσω από το τιμόνι χωρίςέγνοια και χωρίς ενημέρωση. Σαν έμπειροι οδηγοί αγωνιστικώνκαι πολιτικών αυτοκινήτων θα θέλαμε να προσφέρουμε, προς όφελος της κοινωνίας, γι’αυτο αποφασίσαμε και έχουμε καλέσειεκπροσώπους από το Υπουργείο Παιδείας, Υπουργείο Άμυναςκαι Αστυνομία Κύπρου οι οποίοι είναι σήμερα κοντά μας. Έχουμε εντοπίσει οτι υπάρχει μεγάλο κενό στην ενημέρωσητων νεαρών για το γεγονός οτι υπάρχουν χώροι που μπορούν να εκτονωθούν εκτός δρόμου, στο αυτοκινητοδρόμιο στης «Άχνα Speedway» και ευελπιστούμε οτι σύντομα και στο δικό μας χώρο που καταβάλλουμε προσπάθεια να πάρουμε. Τέλοςπιστεύουμε οτι η πρόληψη και ενημέρωση προς τα νεαρά παιδιάθα σώσει ζωές. Παρακαλούμε την Αστυνομία Κύπρου, το Υπουργείο Άμυνας και Υπουργείο Παιδείας, ότι είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε ενημέρωση θα θέλατε να κάνουμεσε σχολεία ή στρατόπεδα».