Wales Rally GB 2019 – Μέρα 2η:Ο Tanak κατάφερε να προηγηθεί

O Ott Tanak βρίσκεται στην πρωτοπορία του Rally Μεγάλης Βρετανίας μετά το πέρας της δεύτερης ημέρας, με τους Sebastien Ogier και Kris Meeke να τον ακολουθούν.

Για το απογευματινό loop οι Meeke, Tanak, Latvala, Ogier, Lappi, Suninen και Evans επέλεξαν 5 μεσαία ελαστικά, οι Neuville και Mikkelsen 2 μεσαία και 3 μαλακά, οι Breen και οι Tidemand 5 μαλακά.

Ο Sebastien Ogier πίεσε και κέρδισε τις δύο πρώτες, μειώνοντας αρκετά την διαφορά του από την πρώτη θέση. Ο Ott Tanak έκανε την επίθεσή του στις δύο τελευταίες ειδικές, τις οποίες και κέρδισε, και πέρασε μπροστά από τον Γάλλο στην κατάταξη.

Ο Kris Meeke έχανε συνεχώς χρόνο από τους Tanak και Ogier, με την διαφορά μεταξύ των τριών να είναι στο 1 δευτερόλεπτο μετά την τελευταία ειδική. Στην τελευταία ειδική ο Βρετανός έπεσε στην τρίτη θέση, αλλά βρίσκεται αρκετά κοντά.

Ο Thierry Neuville έχασε λίγο χρόνο στο απογευματινό loop, αλλά παραμένει στα 8 δευτερόλεπτα από την κορυφή, στην τέταρτη θέση.

O Craig Breen έχασε χρόνο στην πρώτη ειδική του loop, στην επόμενη πήρε τυπικό χρόνο , αφού ακυρώθηκε μετά την έξοδο του Latvala. Στην μικρή 8η ειδική σημείωσε τον 3ο καλύτερο χρόνο, ενώ στην επόμενη έπεσε το σκοτάδι και έχασε αρκετό έδαφος, και την 5η θέση από τον teammate του Andreas Mikkelsen.

Την δεκάδα συμπληρώνουν τα Ford Fiesta WRC των Teemu Suninen κι Elfyn Evans, με τον Ουαλό να μην είναι ευχαριστημένος, αφού τον έπιασε κι αυτόν η νύχτα στην 9η ειδική, και ο Pontus Tidemand που συνεχίζει να βρίσκεται μακριά από τον ανταγωνισμό, και ο πρωτοπόρος του WRC2 Pro Jan Kopecky.

O Jari-Matti Latvala είχε έξοδο στην 7η ειδική, στο ίδιο σημείο που είχε την μικροέξοδο το πρωί ο Evans, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί η ειδική. Ο Φινλανδός δεν θα εκκινήσει αύριο, καθώς υπάρχει ζημιά στο roll cage του Yaris WRC.
Ο Esapekka Lappi εγκατέλειψε στα 400 πρώτα μέτρα της πρώτης ειδικής του loop, με σπασμένη την πίσω δεξιά ανάρτηση του C3 WRC.

Αποτελέσματα 2ης μέρας

  1. Tänak / Järveoja (Toyota Yaris WRC) 1:14:30.8
  2. Ogier / Ingrassia (Citroën C3 WRC) +3.4
  3. Meeke / Marshall (Toyota Yaris WRC) +3.6
  4. Neuville / Gilsoul (Hyundai i20 WRC) +8.4
  5. Mikkelsen / Jaeger (Hyundai i20 WRC) +25.7
  6. Breen / Nagle (Hyundai i20 WRC) +33.5
  7. Suninen / Lehtinen (Ford Fiesta WRC) +37.4
  8. Evans / Martin (Ford Fiesta WRC) +51.8

Πηγή:totalracing.gr