Εντυπωσιακό θέαμα στον τελικό του «Drift Kings Superfinal Cyprus Vs Europe»

Εντυπωσιακό θέαμα και συναρπαστικές μάχες είχαμε το τριήμερο 21-22-23 Οκτωβρίου στην πίστα Achna Speedway, εκεί όπου διεξήχθη ο Ευρωπαϊκός αγώνας «Drift Kings Superfinal Cyprus Vs Europe». Τον αγώνα διοργάνωσε η Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου με την υποστήριξη της Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού και του Υπουργείου Οικονομικών.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε την Παρασκευή το πρωί με ενημέρωση των οδηγών και στη συνέχεια έγινε προπόνηση και δυο κατηγοριών. Το Σάββατο η μέρα ξεκίνησε με πρωινή ενημέρωση και ακόμα μια προπόνηση ακολούθησαν αγωνιστικοί ρυθμοί, αρχικά με τα μονά βαθμολογημένα της κατηγορίας SEMIPRO στις 13:30 και ακολούθως με τα μονά βαθμολογημένα της κατηγορίας PRO. Η μέρα κορυφώθηκε και ολοκληρώθηκε με τα διπλά βαθμολογημένα περάσματα της κατηγορίας SEMIPRO. Την Κυριακή οι μάχες με τις διπλές αναμετρήσεις της κατηγορίας PROκράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρων μέχρι το τέλος. Μετά ακολούθησαν οι μάχες του ΤΟΡ 32 και ο αγώνας ολοκληρώθηκε με τις υπόλοιπες μάχες και τις απονομές στις 18:00.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ξεκινώντας με τα μονά βαθμολογούμενα περάσματα της κατηγορίας Semi Pro, ο Ηλίας Γρύλλης πήρε την ψηλότερη βαθμολογία (85,25) έχοντας ταχύτητα εισόδου στα 111 χιλιόμετρα.  Στην δεύτερη θέση με βαθμολογία 79,25 και ταχύτητα εισόδου στα 112 χιλιόμετρα πλασαρίστηκε ο Σαββάκης Σπύρου με το Psaltis AutopartsBMW και την τριάδα συμπλήρωσε ο Ευτύχιος Χριστοδούλου με το Psaltis / ENEOS BMW E46, σκοράροντας 74,50 βαθμούς με ταχύτητα εισόδου στα 110 χιλιόμετρα.

Στα διπλά βαθμολογημένα, ο πρώτος που βρέθηκε στον τελικό ήταν ο Ηλίας Γρύλλης ο οποίος απέκλεισε τους Stefan Sorin και Χρίστο Λοίζου. Αντίπαλος του ήταν ο Σαββάκης Σπύρου με το Psaltis Autoparts BMW E63 M3 ο οποίος με τη σειρά του απέκλεισε τους Κωνσταντίνο Χριστοφόρου, και τον Ευτύχιο Χριστοδούλου σε ένα αγώνα που δεν έγινε ποτέ αφού το μηχανικό πρόβλημα που αντιμετώπισε ο Ευτύχιος δεν μπόρεσε να επιδιορθωθεί μέσα στον επιτρεπόμενο χρόνο.

Ο μεγάλος τελικός ανέδειξε νικητή τον Σαββάκη Σπύρου ο οποίος ήταν εξαιρετικός όλο το διήμερο. Στον μικρό τελικό βρέθηκαν αντιμέτωποι οι Χρίστος Λοίζου και Ευτύχιος Χριστοδούλου, οποίος είχε καταφέρει τελικά να επιδιορθώσει το αγωνιστικό αλλά φάνηκε ξανά άτυχος, ως αποτέλεσμα ο Χρίστος Λοίζου να συμπληρώσει το βάθρο.

Στην κατηγορία Pro στα μονά βαθμολογημένα περάσματα την ψηλότερη βαθμολογία πήρε ο Πολωνός πρωταθλητής Drift Kings Piter Kozlowski με 94,25 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου στα 117 χιλιόμετρα. Στην δεύτερη θέση ήταν ο Σταύρος Γρύλλης με 93,25 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου στα 107 χιλιόμετρα και την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Γιώργος Χριστοφόρου «Έλα Κόκο» με 93 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου στα 125 χιλιόμετρα.

Στον τελικό των διπλών μονομαχιών βρέθηκε ο  Piter Kozlowski ο οποίος απέκλεισε τους Νικόλα Νικόλα «Πατάκ», Κώστα Σπαρσή, Natalia Iocsak και Δαυίδ Δαυίδ. Ο Πολωνός είχε να αντιμετωπίσει τον Σίμο Τίκκη ο οποίος με τη σειρά του απέκλεισε την Sandra Janusauskate και τους Σέργιο Γρηγορίου, Γιώργο Χριστοφόρου «Έλα Κόκο» και Σταύρο Γρύλλη.

Σε ένα τελικό επιπέδου Drift Kings ο Πολωνός πρωταθλητής έφτασε στην νίκη με τον Σταύρο Γρύλλη να κερδίζει τον Δαυίδ Δαυίδ στον μικρό τελικό.

Ο πρώτος Ευρωπαϊκός αγώνας που διεξήχθη στην Κύπρο άφησε πολύ καλές εντυπώσεις με την Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου να δείχνει ικανή να διοργανώσει και πιο μεγάλες διοργανώσεις.  Στόχος είναι ο αγώνας αυτός να καθιερωθεί σαν θεσμός με τους κορυφαίους οδηγούς του Drift Kings να δίνουν το παρών τους.

Μέγας Χορηγός του αγώνα είναι η εταιρία Psaltis Autoparts και τα διεθνούς φήμης λιπαντικά ENEOS.