Παγκύπριο Πρωτάθλημα Motocross 1ος Αγώνας: Δυναμική αρχή για τον πρωταθλητή

Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου άρχισε το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Motocross για τη σεζόν 2022/2023. Την πρεμιέρα διοργάνωσε η Λέσχη Φίλων Μοτοσυκλέτας Αμμοχώστου, με τον αγώνα να τελεί υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας.

Χώρος διεξαγωγής ήταν η πίστα Αμμοχώστου, όπου οι αναβάτες είχαν την ευκαιρία να κυνηγήσουν τους πρώτους βαθμούς για το πρωτάθλημα.

Αρκετές μάχες έγιναν κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον περσινό πρωταθλητή Χρύσανθο Γεωργίου να κάνει δυναμική αρχή και να μαζεύει τους πρώτους 50 βαθμούς.

ΜΧ 1 – Σε φόρμα ο Apache

Αγωνιζόμενος εντός έδρας, ο πρωταθλητής Χρύσανθος Γεωργίου έψαχνε την ιδανική αρχή στο πρωτάθλημα και το πέτυχε 100%.

Την Κυριακή ήταν σε μεγάλη φόρμα και δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης σε κανένα καθώς αναδείχθηκε νικητής και στα δυο σκέλη.

Ο Χρίστος Τσαγγαράς προσπάθησε να είναι ανταγωνιστικός και ολοκλήρωσε τον αγώνα στην δεύτερη θέση όντας δεύτερος και στα δυο σκέλη μετά από πολύ καλή προσπάθεια.

Αρχή στο πρωτάθλημα έκανε ο Γιώργος Παπαλοΐζου ό οποίος επέστρεψε στην αγωνιστική δράση και κατάφερε να τερματίσει τρίτος και στα δυο σκέλη, αποτέλεσμα που τον ανέβασε στο τελευταίο σκαλί του βάθρου.

Την τετράδα συμπλήρωσε ο Βασίλης Μόσχος με τερματισμούς 4-4 στον αγώνα.

MX 2 – Δύσκολη αρχή για τον Άριστο Γεωργίου

Στην ΜΧ2 προστέθηκαν αναβάτες και στον αγώνα αριθμούσαν 11, γεγονός που αύξησε τον ανταγωνισμό στην κατηγορία και έδωσε νέο ενδιαφέρον.

Ο περσινός πρωταθλητής Άριστος Γεωργίου δυσκολεύτηκε στην πρεμιέρα όμως και πάλι κατάφερε έστω και με ισοπαλία να πάρει τη νίκη.

Μια πτώση στο πρώτο σκέλος έδωσε την ευκαιρία στον Παντελή Αντωνίου να προηγηθεί και να πάρει την πρώτη του νίκη σε σκέλος στην κατηγορία και παράλληλα να στείλει μήνυμα ότι δε θα είναι εύκολος αντίπαλος φέτος.

Ο Γεωργίου προσπάθησε να καλύψει τη διαφορά όμως το μόνο που κατάφερε ήταν να τερματίσει δεύτερος. Ο Πέτρος Θεοφάνους στην πρώτη του παρουσία στην κατηγορία κατάφερε στο πρώτο σκέλος να τερματίσει τρίτος μπροστά από τον Αριστόδημο Έλληνα.

Στο δεύτερο σκέλος ο Γεωργίου δεν έκανε λάθος και πήρε μια σημαντική νίκη αφήνοντας δεύτερο τον Αντωνίου και τρίτο τον Αριστόδημο Έλληνα, ο οποίος επιβλήθηκε αυτή τη φορά του Θεοφάνους..

Στην γενική κατάταξη Γεωργίου και Παντελή ισοβάθμησαν στην πρώτη θέση,  με τον Γεωργίου να θεωρείται νικητής καθώς κέρδισε στο δεύτερο σκέλος.

Ισοβαθμία είχαμε και στην τρίτη θέση γενικής μεταξύ του Έλληνα και του Θεοφάνους, με την τελευταία θέση στο βάθρο να πηγαίνει στον Έλληνα αφού τερμάτισε μπροστά από τον αντίπαλο του στο δεύτερο σκέλος.

Ο Χρίστος Δημητρίου με τερματισμούς 5-5 ολοκλήρωσε πέμπτος και την εξάδα συμπλήρωσε ο Λούκας Τσόκος. Από κει και πέρα, στην έβδομη θέση τερμάτισε ο Στέφανος Μαρούλης, όγδοος ο Χρίστος Καΐκκης και ένατος ο Χρύσης Χρυσάνθου.

Στην 10η θέση τερμάτισε ο Ανδρέας Ποταμού και 11ος ο Γιώργος Παουλλής.

ΜΧ ΟΡΕΝ – O Brink έδειξε τις προθέσεις του

Ωραίες αναμετρήσεις έγιναν στα δυο σκέλη της ΜΧ ΟΡΕΝ και αυτός που ξεχώρισε με την συνολική του απόδοση ήταν ο Pieter IzakBrink. Ο νεαρός άρχισε από πέρυσι να αγωνίζεται στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα και αγώνα με αγώνα γινόταν και πιο ταχύς.

Έμπειρος πλέον αφού συνήθισε τις συνθήκες της Κύπρου, έδειξε τις πραγματικές του δυνατότητες στην πρεμιέρα όπου ήταν ασυναγώνιστος. Κέρδισε και τα δυο σκέλη του αγώνα και πήρε νωρίς προβάδισμα στην βαθμολογία.

Ακόμα ένας αναβάτης που είχε πολύ καλή απόδοση ήταν ο Mustafa Dersev. Πάλεψε ανάμεσα σε 11 αναβάτες που έτρεξαν στην κατηγορία και πήρε δυο δεύτερες θέσεις στα δυο σκέλη αλλά και στην τελική κατάταξη του αγώνα.

Ανεβασμένος αγωνιστικά παρουσιάστηκε και ο Μιχάλης Χρυσοστόμου ο οποίος έδωσε τις δικές του μάχες κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ο Χρυσοστόμου στην καλύτερη του εμφάνιση μέχρι τώρα τερμάτισε στην τρίτη και τέταρτη θέση στα δυο σκέλη ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλί του βάθρου

Με τερματισμούς 5-3 ο Κώστας Γιάγκου που έτρεξε για πρώτη φορά στην κατηγορία, πήρε την τέταρτη θέση γενικής, και τον ακολούθησαν οι Βρυώνης Βλασίου και Μάριος Παύλου που συμπλήρωσαν την πρώτη εξάδα.

Γιώργος Παπαϊωάννου και Αδάμος Κουρούσης τερμάτισαν έβδομος και όγδοος αντίστοιχα, ένατος ήταν ο Παναγιώτης Παύλου, 10ος ο Χρίστος Ευσταθίου και 11ος ο Γιώργος Νέστωρος.

MX3 OVER – Ξεκίνημα με το δεξί για τον πρωταθλητή

Σε μεγάλη μέρα ήταν ο περσινός πρωταθλητής της κατηγορίας. Ο Μαρίνος Τσαγγαράς δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να μπλεχτεί σε περιπέτειες και το κατάφερε με εμφαντικό τρόπο. Κέρδισε εύκολα και τα δυο σκέλη και έφυγε από την πίστα Αμμοχώστου με τους πρώτους 50 βαθμούς που τον έφεραν νωρίς στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Σάββας Σάββα το πάλεψε όμως και στις δυο περιπτώσεις έμεινε πίσω από τον Τσαγγαρά, ολοκληρώνοντας τελικά δεύτερος στον αγώνα.

Αγωνιζόμενος εντός έδρας, ο Ζανέτος Κουμάση είχε τερματισμούς 3-3, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση του βάθρου.

Με τερματισμούς 4-4 ο Γιώργος Σιδερένιος ολοκλήρωσε τέταρτος και τον ακολούθησε ο Κυριάκος Θεοχαρίδης στην πέμπτη θέση με τερματισμούς 5-5. Εύανδρος Καμέρης και Γιώργος Νικολάου τερμάτισαν στην έκτη και έβδομη θέση αντίστοιχα.

ΜΧ 85 – Ιδανική πρεμιέρα για τον Παπαδόπουλο

Η κατηγορία ΜΧ85 έχει νέο πρωταγωνιστή. Ο Ανδρέας Παπαδόπουλος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής καθώς αναδείχθηκε νικητής στα δυο σκέλη και συνάμα στον αγώνα.

Δεύτερος σε σκέλη και αγώνα ολοκλήρωσε ο Χριστόφορος Κάρυος, με τον Θεόφιλο Ελμοχάμετ να ισοβαθμεί στην τρίτη θέση με τον Βασίλη Βασιλείου και να παίρνει την τελευταία θέση στο βάθρο καθώς ήταν μπροστά από τον αντίπαλο του στην κατάταξη του δεύτερου σκέλους.

Ο Παναγιώτης Πογιατζής που έτρεξε για πρώτη φορά στην κατηγορία τερμάτισε στην πέμπτη θέση.

MX 65 – Καμέρης και Δημητρίου κυνήγησαν τους βαθμούς της νίκης

Στην κατηγορία ΜΧ65 έτρεξαν οι Λοΐζος Καμέρης και Γιώργος Δημητρίου όπου νικητής αναδείχθηκε ο Καμέρης.

MX OPEN FREE – Κέρδισε ο Χούτρης, η Αφροδίτη έδωσε ξεχωριστό χρώμα στην κατηγορία!!

Ο Ανδρέας Χούτρης ήταν ο μεγάλος νικητής στην κατηγορία MXOPENFREE. Επιβλήθηκε των αντιπάλων του και στα δυο σκέλη παίρνοντας την πρώτη νίκη της σεζόν.

Νέστωρας Νέστωρα και Γιάννος Αλεξάνδρου έδωσαν τη δική τους μάχη για τη δεύτερη θέση. Οι δυο μοιράστηκαν από μια δεύτερη και μία τρίτη θέση στα δυο σκέλη και στην ισοβαθμία αυτός που επωφελήθηκε ήταν ο Νέστωρα καθώς ήταν μπροστά από τον αντίπαλο του στο δεύτερο σκέλος. Στην τέταρτη θέση ολοκλήρωσε ο Ανδρέας Αντωνίου με τερματισμούς 4-4.

Ξεχωριστό χρώμα στην κατηγορία έδωσε η συμμετοχή της Αφροδίτης Πατσαλίδου που έτρεξε για πρώτη φορά σε αγώνα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας. Η Αφροδίτη τερμάτισε στην πέμπτη θέση μαζεύοντας εμπειρίες από ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον.

MX VETERAN – Ο Τασινάρης την καλύτερη αρχή

Ο Ανδρέας Τασινάρης ήταν ο μεγάλος νικητής στην κατηγορία. Με τερματισμούς 1-1 έδειξε ότι θα πρωταγωνιστήσει φέτος και θα κυνηγήσει μέχρι το τέλος τον τίτλο.

Ο περσινός πρωταθλητής Αρτέμης Καρατσιόλης έμεινε στη δεύτερη θέση γενικής με τερματισμούς 2-2 ενώ στην τρίτη θέση ολοκλήρωσε ο Γιαννάκης Γιάγκου.

Στις 13 Νοεμβρίου είναι προγραμματισμένος ο δεύτερος αγώνας για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Motocross. Ο Όμιλος Μοτοσικλετιστών Λευκωσίας έχει την ευθύνη για την διοργάνωση και η πίστα που θα φιλοξενήσει τον αγώνα είναι η MXPRO στην Ποταμιά.