WRC2: Πρωταθλητής ο Tidemand

Ο Pontus Tidemand είναι ο νέος πρωταθλητής στην κατηγορία WRC2 μετά τον τερματισμό στην τρίτη θέση που πέτυχε στο ADAC Rallye Deutschland την Κυριακή.

Ο Eric Camili κέρδισε στον τετραήμερο ασφάλτινο αγώνα της Γερμανίας την κατηγορία WRC2, βάζοντας τέλος σε ένα σερί 12 νικών της ομάδας της Skoda. Ωστόσο, με το βάθρο που κατέκτησε ο Tidemand στο τιμόνι του Fabia R5 βοήθησε σφράγισε το πρωτάθλημα στο WRC2 και στις ομάδες, με την Τσέχικη ομάδα να το κατακτά.

Ο Camili ξεκίνησε το τελευταίο σκέλος του αγώνα έχοντας άνετο πλεονέκτημα έναντι του Jan Kopecky, ο οποίος είχε χάσει το προβάδισμα που είχε αλλά και την πρωτοπορία στην κατηγορία μετά από κλαταρισμένο ελαστικό το Σάββατο το απόγευμα.

Ο Γάλλος ο οποίος κατάφερε να οδηγήσει σωστά το μικρό τελευταίο στάδιο του αγώνα στο Saarland, τερμάτισε στην πρώτη θέση, 48,10 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Kopecky. Ο Tidemand ο οποίος έχασε χρόνο το Σαββάτο από κλαταρισμένο ελαστικό τερμάτισε 1 λεπτό και 26 δευτερόλεπτα πίσω από τον ομόσταυλο του.

“Έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά αλλά και η ομάδα μας έχει προετοιμαστεί πολύ καλά, για αυτό τον αγώνα. ‘Έχουν μοχθήσει όλοι πάρα πολύ στην ομάδα για να φτάσουμε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Το ότι καταφέραμε να πάρουμε το πρωτάθλημα ένα αγώνα πριν το τέλος είναι πολύ καλό,” δήλωσε ο Tidemand, ο οποίος έχει βλέψεις να οδηγήσει ένα αυτοκίνητο WRC.

“Νομίζω έφτασε ο καιρός να κάνουμε το επόμενο βήμα. Θα δούμε. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά και θα περιμένουμε την ευκαιρία,” πρόσθεσε.

Ο Gus Greensmith, αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τον αγώνα με πρόβλημα στο σύστημα ψύξης του Fiesta, επιτρέποντας στον Quentin Gilbert να ανεβεί στην τέταρτη θέση με ένα Skoda Fabia R5. Ο Pierre-Louis Loubet ήταν πέμπτος αλλά επέτρεψε στον Simone Tempestini να τον πλησιάσει στα 1,9 στην τελευταία ειδική διαδρομή.

 

Ο Teemu Suninen ήταν ο μοναδικός οδηγός ο οποίος θα μπορούσε να κοντράρει τον Tidemand για το πρωτάθλημα. Όμως δυο κλαταρισμένα ελαστικά του στοίχησαν δύο λεπτά σε χρόνο και μετά που κατάφερε να περάσει το Gilbert το πρωί, έπεσε στην έβδομη θέση μετά που το Fiesta του κόλλησε σε ένα σημείο της ειδικής διαδρομής στην λάσπη.