WRC2 PRO: Θα μπορέσει ο Kopecký να σταματήσει το σερί του Kalle;

Ο Jan Kopecky θα είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο απέναντι στον ομόσταυλο Kalle Rovanpera και στο αήττητου σερί του στο Rallye Deutshland (22 – 25 Αυγούστου) αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ο Kopecký έφτασε στα άκρα στην μάχη με τον Φιλανδό στην κατηγορία WRC 2 στη Γερμανία πριν από 12 μήνες, όμως ένα σκασμένο ελαστικό τον έριξε πίσω. Αυτό όμως δεν τον εμπόδισε στο τέλος να κερδίσει το πρωτάθλημα της κατηγορίας.

Αφού εξασφάλισε το τσεχικό πρωτάθλημα το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο Kopecký κυνηγάει την πρώτη του Pro επιτυχία της χρονιάς μετά από τις δεύτερες θέσεις σε Πορτογαλία και Ιταλία με Skoda Fabia R5.

“Πρέπει να αποφύγουμε να έχουμε σκασμένα ελαστικά. Πέρυσι, προηγούμουν στην κατηγορία WRC 2 μέχρι που είχα ένα σκασμένο ελαστικό στην περίφημη ειδική Panzerplatte στον στρατιωτικό τμήμα του Baumholder”, ανέφερε.

“Παρ ‘όλα αυτά, θα μπορούσα να κερδίσω την κατηγορία χάρη σε έναν επιτυχημένο αγώνα δρόμου που έκανα μετά την ατυχία μου. Ο στόχος μου αυτή τη φορά να κερδίσω πάλι. ”

Ο Rovanperä έχει ένα προβάδισμα 38 βαθμών από τον δεύτερο Mads Østberg μετά από τις νίκες του σε Χιλή, Πορτογαλία, Ιταλία και Φινλανδία, αλλά αναγνωρίζει ότι ο ομόσταυλος του είναι πιθανότατα η μεγαλύτερη απειλή του στον γερμανικό αγώνα.

“Περιμένω να αντιμετωπίσω τον πιο σκληρό ανταγωνισμό από αυτόν. Να μην ξεχνάμε ότι κέρδισε την κατηγορία ήδη το 2015 και το 2018. Αλλά υπάρχουν και πολλοί άλλοι δυνατοί οδηγοί σπεσιαλίστες στις ασφάλτινες ειδικές που στοχεύουν την νίκη”, είπε.

Ο Østberg επιστρέφει με ένα Citroën C3 αφού έχασε τον προηγούμενο αγώνα στην Φινλανδία, ενώ ο Eric Camilli θα βρεθεί στο τιμόνι του νέου Ford Fiesta στον πρώτο του ασφάλτινο αγώνα στο WRC.

Ο Nikolay Gryazin αγωνίζεται στην κατηγορίας WRC 2. Ο Ρώσος έχει σαν στόχο να πάρει το προβάδισμα στο πρωτάθλημα με ένα Fabia. Η νίκη του στην Φινλανδία τον ανέβασε στην τρίτη θέση, μόλις έξι βαθμούς από την κορυφή, και με τον πρωτοπόρο Benito Guerra και τον δεύτερο Pierre-Louis Loubet να απουσιάζουν, ο Gryazin έχει την ξεκάθαρη ευκαιρία να πιάσει κορυφή.

Οι πλησιέστεροι ανταγωνιστές του στη Γερμανία είναι οι Kajetan Kajetanowicz (Volkswagen Polo) και Fabio Andolfi (Fabia), οι οποίοι βρίσκονται στην έκτη και όγδοη θέση αντίστοιχα.
Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής junior Stéphane Lefebvre (Polo) κάνει το ντεμπούτο ενώ ο ομόσταυλος του Nicolas Ciamin (Polo) θα μπορούσε επίσης να χαρακτηρίσει δυνατή συμμετοχή.

Κανείς δεν πρέπει να υποτιμήσει τους Γερμανούς αστέρες Fabian Kreim, εθνικό πρωταθλητή το 2016 και το 2017, και τον νικητή της περσινής χρονιάς Marijan Griebel.