WRC2: Θέλει τη νίκη στο Ακρόπολις ο Mikkelsen

Ο Andreas Mikkelsen κάνει προσεκτικά βήματα φέτος στην κατηγορία WRC2 λόγω των περιορισμών του προϋπολογισμού. Κατά τη δική του παραδοχή, έπρεπε να αποδώσει πολύ καλά για να μείνει στο μπάκετ του Škoda Fabia RS Rally2 της Toksport και ο τρείς φορές νικητής στο WRC μέχρι στιγμής το έχει καταφέρει πάρα πολύ καλά.

Ξεκινά το Ράλι Ακρόπολις με κέντρο την Λαμία τον ερχόμενο μήνα με πέντε βαθμούς προβάδισμα στην κατηγορία WRC2 έναντι του Yohan Rossel που αγωνίζεται με  Citroën, με τους δυο οδηγούς να έχουν τρέξει σε τέσσερις αγώνες φέτος μέχρι στιγμής.

Ο Gus Greensmith είναι ένας ακόμα οδηγός που έχει τη δυνατότητα να μαζέψει βαθμούς από τρείς ακόμα αγώνες, με τον Άγγλο να έχει κερδίσει δυο φορές φέτος πίσω από το τιμόνι του δικού του Škoda.

Ακόμα ένα όνομα που μπορεί να κάνει την υπέρβαση φέτος για τη μάχη του τίτλου είναι ο Kajetan Kajetanowicz, ο οποίος κέρδισε την κατηγορία στο Safari Rally Kenya και έχει τη δυνατότητα να μαζέψει βαθμούς από ακόμα τέσσερις αγώνες. Ο Πολωνός οδηγός είναι 27 βαθμούς πίσω από τον Mikkelsen.

Ο Mikkelsen ο οποίος σημείωσε τον πρώτο του τερματισμό χωρίς βάθρο στην WRC2 στο Secto Rally Finland όπου ήταν τέταρτος είπε, «προηγούμαι στο πρωτάθλημα και αυτό είναι το κύριο πράγμα. Ναι, έλπιζα για κάτι περισσότερο από την τέταρτη θέση στην Φινλανδία αλλά ξέρουμε τι συνέβη. Θα ήταν καλό να ξαναρχίσουμε αλλά δεν μπορούμε και έτσι κοιτάμε μπροστά. Η Ελλάδα είναι ένας δυνατός αγώνας για εμάς. Είχαμε την ταχύτητα πέρυσι μετά το λάθος και φέτος ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε».
Ιδανικό σενάριο για τον Mikkelsen θα ήταν η νίκη, όμως με ένα σκληρό αγώνα όπως το Ακρόπολις κανείς δεν μπορεί να θεωρήσει τίποτα δεδομένο.