WRC Wales 2017– Μέρα τρίτη: Ο Evans συνεχίζει να προηγείται

Ο Elfyn Evans συνεχίζει να προηγείται στον αγώνα της πατρίδας του κάνοντας ακόμα μια πολύ καλή εμφάνιση και στις ειδικές διαδρομές του Σαββάτου. Ο Βρετανός ήταν απολαυστικός και ταχύτατος. Κατάφερε να κερδίσει έξι ειδικές από τις οκτώ της μέρας δημιουργώντας διαφορά ασφαλείας από τους υπόλοιπους. Με αυτή του την απόδοση ετοιμάζετε να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη στο θεσμό και παράλληλα να σφραγίσει τον τίτλο στους κατασκευαστές για την ομάδα της Ford μετά από 10 χρόνια.

Μεγάλη είναι η μάχη για τη δεύτερη θέση όπου εμπλέκονται τέσσερις οδηγοί. Προς το παρόν αυτός που την κατέχει είναι ο Sebastian Ogier, ο οποίος σε κάποια στιγμή οπισθοχώρησε τέταρτος. Οι δυο νυχτερινές ειδικές της μέρας σε συνδυασμό με την ομίχλη που επικρατούσε διαφοροποίησαν τη γενική κατάταξη και την Κυριακή όλα είναι ανοικτά όσον αφορά τη δεύτερη θέση.

Η μεγάλη αντεπίθεση του Thierry Neuville τον ανέβασε μέχρι και τη δεύτερη θέση. Έχασε αρκετό χρόνο στην προτελευταία ειδική της μέρας με αποτέλεσμα να πέσει τρίτος, όμως είναι μόλις μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον μεγάλο του αντίπαλο στη μάχη που κάνουν για το πρωτάθλημα.

Ρίσκαρε κα βγήκε κερδισμένος ο Jari-Matti Latvala. Στις δύσκολες συνθήκες των νυχτερινών ειδικών κινήθηκε πολύ γρήγορα, ανέβηκε τέταρτος και είναι σε απόσταση βολής από τον δεύτερο Ogier, καθώς τους χωρίζουν τέσσερα δευτερόλεπτα.

Πέμπτος είναι ο Andreas Mikkelsen, ο οποίος θέλει να εμπλακεί στη μάχη για τη δεύτερη θέση. Είναι δέκα δευτερόλεπτα μακριά και οι μάχες την Κυριακή προβλέπονται σκληρές. Πολύ χρόνο έχασε στις νυχτερινές ειδικές ο Ott Tanak ο οποίος υποχώρησε στην έκτη θέση. Την οκτάδα συμπληρώνουν οι Kris Meeke και Hayden Paddon.

Απροβλημάτιστο αγώνα κάνει στην κατηγορία WRC2 ο Pontus Tidemand καθώς το προβάδισμα από τον δεύτερο ξεπερνά το ενάμισι λεπτό. Στη δεύτερη θέση είναι ο Tom Cave και την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο Eric Camilli.

Πολύ κοντά στον τίτλο κατασκευαστών είναι η ομάδα της Ford και το μοναδικό ερώτημα είναι αν θα καταφέρει ο Ogier να στεφθεί για Πέμπτη συνεχόμενη φορά παγκόσμιος πρωταθλητής. Όλα αυτά θα τα μάθουμε με το πέρας των πέντε ειδικών διαδρομών της Κυριακής.