Στην Κύπρο η πρώτη Porsche Panamera Sport Turismo

Στους εκθεσιακούς χώρους της Α.Ι.Μotokinisi βρίσκεται ήδη η ολοκαίνουρια Panamera Sport Turismo της Porsche. Πρόκειται για ένα μοντέλο που εμπλουτίζει τη γκάμα της ναυαρχίδας της γερμανικής εταιρείας και έκανε την εμφάνιση του στα διεθνή σαλόνια σαν πειραματικό το 2012. H έκδοση Sport Turismo προσφέρει περισσότερο στιλ και αρκετά στοιχεία πρακτικότητας, λόγω της διαφοροποίησης στο πίσω μέρος. Με αυτό τον τρόπο η δεύτερη γενιά του πολυτελούς μοντέλου της Porsche αποκτά μια shooting brake έκδοση καλύπτοντας μια ακόμη μεγαλύτερη μερίδα αγοραστών της κατηγορίας.

Σχεδιαστικά η οροφή τραβιέται προς τα πίσω και καταλήγει πάνω σε μια μεγάλη πόρτα για το χώρο αποσκευών. Κάτι που προσφέρει ακόμα πενήντα λίτρα αποσκευών φθάνοντας τα 520 ή τα 1.390 όταν τα καθίσματα είναι πεσμένα. Επίσης, πιο εύκολη γίνεται η φόρτωση αντικειμένων αφού το σκαλοπάτι του χώρου χαμήλωσε κατά 68 χλστ.

H Porsche δίνει ιδιαίτερη έμφαση και στην αεροδυναμική του μοντέλου, εφοδιάζοντας την Panamera Sport Turismo με μια ενεργή πίσω αεροτομή, που ανοίγει αυτόματα σε τρεις διαφορετικές θέσεις ανάλογα με την ταχύτητα του αυτοκινήτου

Όσον αφορά το εσωτερικό, η Sport Turismo προσφέρεται πλέον και ως 5θέσια. Για την ακρίβεια ένας μικρόσωμος επιβάτης θα μπορεί να βολευτεί στο χώρο για τα πόδια που αφήνει η κεντρική κονσόλα.

Porsche Panamera Sport Turismo regional press launch event. Croatia 2017

Στο χώρο των κινητήρων το μοντέλο εφοδιάζεται με πέντε διαφορετικούς κινητήρες. Στη βάση της γκάμας βρίσκεται η Panamera 4 Sport Turismo φορά τον τρίλιτρο κινητήρα V6, αποδίδει 330 ίππους και 450 Nm ροπής. Στη συνέχεια η Panamera 4S Sport Turismo αποδίδει 440 ίππους και 550 Nm ροπής από τον 2,9 λίτρων V6 με διπλό τούρμπο. Με τον ίδιο κινητήρα αλλά με την προσθήκη ενός ηλεκτροκινητήρα παρουσιάζεται και η E-Hybrid έκδοση που αποδίδει 462 ίππους και 700 Nm ροπής. Τέλος, η Panamera Turbo Sport Turismo αποδίδει 550 ίππους και 770 Nm(!) ροπής από τον τεσσάρων λίτρων V8 κινητήρα.

 

Η παραγωγή του μοντέλου γίνεται στο εργοστάσιο της γερμανικής φίρμας στη Λειψία με την Porsche να επενδύει περισσότερα από 500 εκατομμύρια ευρώ σε σημαντικές αναβαθμίσεις στη γραμμή παραγωγής.