WRC Turkey 2020 – Μέρα 1η: Προηγείται ο… Loeb!!

Ξεκίνησε σήμερα το απόγευμα η πρώτη μέρα του αγώνα στην Τουρκία, πέμπτου γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι.

Τα πληρώματα είχαν να αντιμετωπίσουν δυο σκληρές ειδικές διαδρομές, με τη σκόνη στο τέλος της μέρας να παίζει όπως φάνηκε καταλυτικό ρόλο στην έκβαση των αποτελεσμάτων.

Ο Sebastien Loeb (Hyundai i20 Coupe WRC) επανήλθε στην αγωνιστική δράση μετά το Μόντε Κάρλο και είναι αυτός που προηγείται στον αγώνα. Παρόλο που ξεκινούσε από την όγδοη θέση, έχοντας σημειώσεις ακριβείας όπως ο ίδιος δήλωσε, κατάφερε με δυο δεύτερες θέσεις στις σημερινές ειδικές να προηγηθεί στον αγώνα.

 

Ο Thierry Neuville συμπληρώνει προς το παρόν το 1-2 για τη Hyundai. Ο Βέλγος κέρδισε την πρώτη ειδική όμως έχασε αρκετό χρόνο στη δεύτερη αφού η ορατότητα λόγω σκόνης τον δυσκόλεψε πολύ και ο εκνευρισμός του ήταν μεγάλος. Είναι 1.2 δευτερόλεπτα πίσω από τον Loeb, διαφορά που μπορεί να την καλύψει την αυριανή μέρα αν όλα κυλίσουν ομαλά.

Ο Sebastien Ogier (Toyota Yaris WRC) είναι τρίτος με μόλις ένα δέκατο διαφορά από τον Neuville. Ο Γάλλος ξεκινούσε πρώτος σήμερα και κατάφερε να κρατηθεί ψηλά αφού όπως εξελίχθηκε η μέρα τον βόλεψε καθώς οι υπόλοιποι που ακολουθούσαν επηρεάστηκαν από τη σκόνη.

Τα Yaris των Elfyn Evans και Kalle Rovanpera είναι στην τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα. Οι διαφορές των δυο είναι 2.1 και 2.7 δευτερόλεπτα από την πρώτη θέση και η αυριανή μέρα αναμένεται συναρπαστική.

Ακόμα ένας οδηγός που επηρεάστηκε από τη σκόνη ήταν ο Teemu Suninen (Ford Fiesta WRC). Είναι έκτος και πίσω του ακολουθεί ο Ott Tanak (Hyundai i20 Coupe WRC) ο οποίος είχε την ίδια τύχη με τους υπόλοιπους. Esapekka Lappi (Ford Fiesta WRC) και GusGreensmith είναι στην όγδοη και ένατη θέση αντίστοιχα ενώ την πρώτη δεκάδα συμπληρώνει ο Pierre Loubet με Hyundai i20 CoupeWRC.

Η μεγαλύτερη μέρα του αγώνα είναι αύριο Σάββατο. Ορισμένες ειδικές έχουν καλό οδόστρωμα και άλλες σκληρό και πετρώδες. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τρείς επαναλαμβανόμενες ειδικές όπου μεταξύ αυτών είναι και η μήκους 31.79km Yeşilbelde. Οι ψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με το σκληρό οδόστρωμα και τη σκόνη αναμένεται να δυσκολέψουν αρκετά τα πληρώματα και η σωστή προσέγγιση στον αγώνα ίσως κρίνει πολλά.