WRC Turkey 2018 – Shakedown: Ταχύτερος ο Neuville

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας του WRC Thierry Neuville ήταν άνετα ο ταχύτερος οδηγός στο πρωινό shakedown. Ο Βέλγος, ο οποίος ανανέωσε χθες για ακόμα τρία χρόνια με την Hyundai Motorsport, ήταν ταχύτερος κατά 1.5 δευτερόλεπτα από τον συνδιεκδικητή του πρωταθλήματος Sebastien Ogier στη σκληρή και μήκους 4.70km χωμάτινη διαδρομή, η οποία βρίσκεται κοντά στο service park. Ο Jari-Matti Latvala με Toyota Yaris συμπλήρωσε την πρώτη τριάδα, μισό δευτερόλεπτο πίσω από το FordFiestaτου Ogier.

Ο Neuville έκανε πρώτος πέρασμα όμως ο Mads Ostberg με το Citroen C3 ήταν ο οδηγός που εκμεταλλεύτηκε τον καθαρό δρόμο, σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο. Στη συνέχεια ο Latvala έγραψε το ταχύτερο πέρασμα, όμως αυτός που είχε τον τελευταίο λόγο ήταν ο Neuville, ο οποίος στο τρίτο και τελευταίο πέρασμα ήταν ο ταχύτερος όλων.

«Πίεσα λίγο περισσότερο στο τελευταίο πέρασμα και ένοιωσα πολύ καλά με το αυτοκίνητο σε αυτές τις συνθήκες. Ξέρουμε ότι το αυτοκίνητο είναι δυνατό σε τόσο σκληρούς δρόμους. Είχαμε αρκετά καλό κράτημα στο δεύτερο πέρασμα και ελπίζω να επωφεληθούμε από αυτό κατά τη διάρκεια του αγώνα», είπε ο Neuville.

Μετά τις διήμερες αναγνωρίσεις ο Neuville παραδέχτηκε ότι οι πετρώδεις ειδικές απαιτούν διαφορετική στρατηγική από ότι συνήθως.

«Είναι σαν τους αγώνες σε Κύπρο και Ελλάδα, όμως είναι λίγο πιο σκληρός την πρώτη μέρα. Πρέπει να πάμε με διαφορετική προσέγγιση στον αγώνα καθώς την πρώτη μέρα θα ξεκινάμε πρώτοι. Πρέπει πάντα να πιέζουμε λίγο περισσότερο για να μην χάνουμε πολλή χρόνο από αυτή τη θέση και αυτό το σαββατοκύριακο θα είναι περισσότερο ρίσκο αν πιέσουμε πιο πολύ από τους υπόλοιπους», πρόσθεσε.

Ο Ott Tanak σημείωσε του τέταρτο χρόνο με το δεύτερο Yaris ενώ την πρώτη εξάδα συμπλήρωσαν οι Elfyn Evans και Esapekka Lappi. Ο Andreas Mikkelsen σταμάτησε με πρόβλημα στη μετάδοση του i20 και επέστρεψε στο service park για επιδιορθώσεις.

Αποτελέσματα

  1. Neuville / Gilsoul (Hyundai i20 WRC) 3:24.9
  2. Ogier / Ingrassia (Ford Fiesta WRC) 3:26.5
  3. Latvala / Anttila (Toyota Yaris WRC) 3:27.0
  4. Tänak / Jarveoja (Toyota Yaris WRC) 3:28.6
  5. Evans / Barritt (Ford Fiesta WRC) 3:29.3
  6. Lappi / Ferm (Toyota Yaris WRC) 3:29.4
  7. Ostberg / Eriksen (Citroën C3 WRC) 3:30.3
  8. Breen / Martin (Citroën C3 WRC) 3:31.6
  9. Suninen / Markkula (Ford Fiesta WRC) 3:31.8
  10. Paddon / Marshall (Hyundai i20 WRC) 3:31.8