Στην Κύπρο η ολοκαίνουρια BMW X4

Στους εκθεσιακούς χώρους της Χαράλαμπος Πηλακούτας Λτδ βρίσκεται ήδη η νέα γενιά της BMW X4. Πρόκειται για ένα μοντέλο που εφάρμοσε με εξαιρετική επιτυχία τα χαρακτηριστικά ενός Coupe στην κατηγορία των SUV. Άλλωστε το εργοστάσιο της BMWήταν αυτό που ουσιαστικά εφηύρε την κατηγορία αυτή το 2006 με την X6! Το νέο μοντέλο προτίθεται να γράψει το επόμενο κεφάλαιο στην επιτυχημένη ιστορία του πρώτου Sports Activity Coupe της premiumμεσαίας κατηγορίας ενώ οι παγκόσμιες πωλήσεις της πρώτης γενιάς X4 έφτασαν τις 200.000 από το 2014 που πρωτοπαρουσιάστηκε.

Με αυτά τα δεδομένα η ολοκαίνουρια  X4 συνδυάζει το δυναμικό χαρακτήρα ενός Sports Activity Vehicle (SAV) με τη φινέτσα ενός κλασικού coupe. Έκανε το παγκόσμιο της ντεμπούτο στο φετινό Σαλόνι της Γενεύης και ξεχωρίζει από τις αυξημένες της διαστάσεις (4.752 mm μήκος, 1.918 mm πλάτος και 2.864 mm μεταξόνιο) και τις τεχνολογίες με τις οποίες εξοπλίζεται. Παράλληλα, το συνολικό της βάρος μειώθηκε κατά 50 κιλά και οι μηχανικοί της εταιρείας κατάφεραν να κρατήσουν την καλύτερη αναλογία βάρους 50/50, όπως ακριβώς και της νέας BMW X3. Η νέα BMWX4 κάνει τη διαφορά με μία αισθητά αναβαθμισμένη δυναμική συμπεριφορά, εξωτερική σχεδίαση που προδίδει τα σπορ χαρακτηριστικά του μοντέλου, premiumστοιχεία στο εσωτερικό, προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού και κορυφαίες τεχνολογίες συνδεσιμότητας.

The new BMW X4 xDrive M40d

Η εξωτερική σχεδίαση της νέας BMW X4 χαρακτηρίζεται από τις δυναμικές γραμμές και τη σπορ αισθητική. Ξεχωρίζει η μάσκα BMWμε την τρισδιάστατη εμφάνιση, οι προβολείς LED, τα οριζόντια φώτα ομίχλης αλλά και οι τονισμένοι θόλοι των τροχών.

Πίσω, τα φωτιστικά σώματα, επίσης τεχνολογίας LED, ξεχωρίζουν από το αμάξωμα του αυτοκινήτου με το τρισδιάστατο σχήμα τους ενώ οι δύο απολήξεις εξαγωγής μεγιστοποιούν την αίσθηση πλάτους του πίσω τμήματος. Μοναδικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά και αποκλειστικές ζάντες 19-ιντσών διατίθενται με τις εκδόσεις xLine, M Sport X και M Sport, δίνοντας την ευκαιρία στους πελάτες να εκφράσουν το προσωπικό τους γούστο. Η BMWX4 μπορεί επίσης να παραγγέλνεται με εξοπλισμό BMW Individual. Η οδηγοκεντρική διάταξη του cockpit, ο χαμηλός πίνακας οργάνων και το ελαφρώς υπερυψωμένο κάθισμα αυξάνουν τα δυναμικά χαρακτηριστικά του εσωτερικού με τα κορυφαία υλικά και την άριστη ποιότητα κατασκευής της BMWνα διακρίνονται και σε αυτό το μοντέλο. Πλήρες θεωρείται και ο τεχνολογικός εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας για το νέο μοντέλο των γερμανών.

The new BMW X4 xDrive M40d

Οι πελάτες μπορούν αρχικά να επιλέξουν από  δύο βενζινοκινητήρες και ισάριθμους  κινητήρες diesel. Στην κορυφή της γκάμας βρίσκονται δύο μοντέλα BMW M Performance. Ο εξακύλινδρος τρίλιτρος σε σειρά βενζινοκινητήρας της BMWX4 M40i απόδοσης 360 ίππων αλλά και ο επίσης τρίλιτρος πετρελαιοκινητήρας της X4 M 40d με 326 ίππους. Επιπλέον, η γκάμα κινητήρων πετρελαίου περιλαμβάνει άλλες δύο εκδόσεις. Ένα τετρακύλινδρο (X4 xDrive 20d) απόδοσης 190 ίππων και ένα τρίλιτρο (X4 xDrive 30d) απόδοσης 365 ίππων. Μαζί και δύο τετρακύλινδροι βενζινοκινητήρες με ισχύ 184 και 252 ίππους που εξοπλίζουν τις εκδόσεις X4 xDrive 20i και X4 xDrive 30i αντίστοιχα. Όλες οι εκδόσεις μεταφέρουν την κινητήρια ισχύ τους στο δρόμο μέσω ενός οκτατάχυτου κιβωτίου Steptronic με χειριστήρια αλλαγών (shiftpaddles) στο τιμόνι και ευφυές σύστημα τετρακίνησης στάνταρ.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η νέα BMWX4 προσφέρεται σε ειδική τιμή λόγω των 60 χρόνων συνεργασίας της Χαρ. Πηλακούτας με την BMW στην Κυπριακή αγορά.