WRC Turkey 2018: Τρία στα τρία για τον Tanak

Η υπομονή και η επιμονή απέφεραν τα θετικά αποτελέσματα και ο Ott Tanak (Toyota Yaris), αφού κατάφερε να πανηγυρίσει την τρίτη συνεχόμενη νίκη, αυτή τη φορά στον αγώνα της Τουρκίας. Μετά και από αυτό το αποτέλεσμα το πρωτάθλημα πήρε κυριολεκτικά φωτιά ακαθώς ο Tanak ανέβηκε δεύτερος στη γενική κατάταξη και η ομάδα της Toyota GAZOO Racing φιγουράρει στο πρωτάθλημα κατασκευαστών στην πρώτη θέση.

Ο Εσθονός από νωρίς κατάλαβε ότι δεν μπορούσε να ταυτιστεί με τους χρόνους των αντιπάλων του και προτίμησε να πάει προσεκτικά στις πετρώδεις ειδικές γύρο από τον Μαρμαρά. Αυτή η στρατηγική τον δικαίωσε αφού οι αντίπαλοι του ένας ένας αποχωρούσαν από τον αγώνα.

Έτσι από την ένατη θέση που βρισκόταν στο μέσω της Παρασκευής ανέβηκε πρώτος, σημειώνοντας στο τέλος το ένα δυο για την Toyota, καθώς ο ομοσταυλός του Jari-MattiLatvalaτερμάτισε στη δεύτερη θέση. Ο Tanakμε τη νίκη που πέτυχε στην Τουρκία έγινε ο πρώτος οδηγός που κερδίζει τρείς συνεχόμενους αγώνες μετά τον SebastienOgier, ο οποίος είχε κερδίσει τέσσερις στο δρόμο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2016.

«Ήταν πολύ δύσκολα την Παρασκευή και αν τερματίζαμε στην πέμπτη ή έκτη θέση θα είμασταν ευχαριστημένοι, καθώς από την αρχή καταλάβαμε ότι δεν είχαμε την ταχύτητα για να κερδίσουμε. Κάναμε όλο τον αγώνα χωρίς προβλήματα και τώρα το πρωτάθλημα έγινε πολύ ενδιαφέρων», ανέφερε ο Tanak.

Ο Tanak πέρασε πρώτος στη γενική κατάταξη το Σάββατο μετά την αποχώρηση των Thierry Neuville και Sebastien Ogier. Οδήγησε προσεκτικά την Κυριακή κερδίζοντας τον αγώνα και στο βάθρο τον καλωσόρισε ο πρόεδρος της Τουρκίας Recep Tayyip Edogan.

Στη βαθμολογία ο Tanak είναι δεύτερος 13 βαθμούς μακριά από τον πρωτοπόρο ThierryNeuville, ο οποίος κατάφερε να πάρει πέντε βαθμούς από την powerstage. Ο Ogier είναι τρίτος 10 βαθμούς πίσω από τονTanak.

Το καλύτερο του φετινό αποτέλεσμα σημείωσε ο Jari-Matti Latvala, ο οποίος τερμάτισε δεύτερος, με τον HaydenPaddon(i20) να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα. Ο Νεοζηλανδός ολοκλήρωσε τον αγώνα 1 λεπτό και 46 δευτερόλεπτα πίσω από τον Tanak.

Τέταρτος τερμάτισε ο Teemu Suninen (Ford Fiesta), με διαφορά πέραν των τεσσάρων λεπτών από τον Tanak και ο Andreas Mikkelsen ολοκλήρωσε στην πέμπτη θέση. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Henning Solberg.

Στην κατηγορία WRC2 ο Jan Kopecky (Skoda Fabia) δεν είχε κανένα πρόβλημα να κερδίσει τον αγώνα. Δεύτερος ολοκλήρωσε ο Simone Tempestini (Citroen C3 R5) και τρίτος ο Chris Ingram (Skoda Fabia).

Ο 11ος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος θα γίνει στο Daynsure στην Ουαλία από τις 4 μέχρι τις 7 Οκτωβρίου.

Αποτελέσματα

  1. Tänak / Järveoja (Toyota Yaris WRC) 3:59:24.5
  2. Latvala / Anttila (Toyota Yaris WRC) + 22.3
  3. Paddon / Marshall (Hyundai i20 WRC) + 1:46.3
  4. Suninen / Markkula (Ford Fiesta WRC) + 4:10.9
  5. Mikkelsen / Jaeger (Hyundai i20 WRC) + 7:11.7
  6. H. Solberg / Minor (Skoda Fabia R5) + 13:40.6
  7. Kopecky / Dresler (Skoda Fabia R5) + 18:25.2
  8. Tempestini / Itu (Citroën C3 R5) + 19:37.1  

Βαθμολογία οδηγών

  1. Thierry Neuville – 178 points
  2. Ott Tänak – 164 points
  3. Sébastien Ogier – 154 points
  4. Esapekka Lappi – 88 points
  5. Jari-Matti Latvala – 75 points
  6. Andreas Mikkelsen – 75 points
  7. Dani Sordo – 60 points
  8. Elfyn Evans – 59 points
  9. Temu Suninen – 54 points
  10.  Hayden Paddon – 49 points
  11.  Mads Ostberg – 48 points 
  12.  Craig Breen – 47 points

Βαθμολογία κατασκευαστών

  1. Toyota Gazoo Racing – 284 points
  2. Hyundai WRT – 279 points
  3. M-Sport Ford WRT – 244 points
  4. Citroën Total Abu Dhabi WRT – 169 points