WRC Turkey 2018 – Μέρα 3η: Αγώνας θρίλερ με την αγωνία στο κατακόρυφο

Σε θρίλερ εξελίχθηκε η σημερινή μέρα στον αγώνα της Τουρκίας, με τους διεκδικητές της νίκης και του πρωταθλήματος Thierry Neuville και Sebastien Ogier να τίθενται νοκ άουτ και πλέον ο Ott Tanak να έχει μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να μπει για τα καλά στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Όλοι οι οδηγοί δήλωναν ότι οι σημερινές ειδικές ήταν καλύτερες από χθες, όμως διαψεύσθηκαν αφού οι πλείστοι αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα.

Το δράμα ξεκίνησε με το καλημέρα, όταν ο Thierry Neuville (i20) αντιμετώπισε πρόβλημα με την μπροστά αριστερή ανάρτηση στην πρώτη ειδική του σκέλους και 8η του αγώνα με αποτέλεσα να αποχωρήσει. Ο Sebastien Ogier (Ford Fiesta) κέρδισε την ειδική περνώντας πρώτος όμως δεν έμελλε να παραμείνει εκεί καθώς στη 10η ειδική αντιμετώπισε και αυτός πρόβλημα με αποτέλεσμα να οπισθοχωρήσει τέταρτος.

Στην πρωτοπορία πέρασε ο Andreas Mikkelsen (i20) έχοντας προβάδισμα 36 δευτερολέπτων από τον δεύτερο πλέον Ott Tanak (Toyota Yaris), ο οποίος με τη σειρά του κάλυψε τη διαφορά από τον Latvala(ToyotaYaris), ρίχνοντας τον τρίτο.

Το θρίλερ κορυφώθηκε στην 11η ειδική όταν ο Sebastien Ogier στην προσπάθεια του να καλύψει το χαμένο έδαφος είχε έξοδο με αποτέλεσμα όλη η προσπάθεια να πάει στράφι. Στην ίδια ειδική ο πρωτοπόρος Andreas Mikkelsen αντιμετώπισε πρόβλημα με τον πίσω δεξιά τροχό χάνοντας αρκετό χρόνο. Μετά και από αυτή την εξέλιξη πρώτος πέρασε ο Ott Tanak, με δεύτερο τον Jari-Matti Latvala και τρίτο τον Hayden Paddon (i20).

Άτυχος στάθηκε και ο Craig Breen ο οποίος επίσης αποχώρησε στην 11η ειδική μετά που το C3 έπιασε φωτιά και καταστράφηκε ολοσχερώς, με το πλήρωμα να είναι καλά στην υγεία του.

Πλέον με την ολοκλήρωση της μέρας ο Ott Tanak είναι ο πρωτοπόρος του αγώνα με τον ομοσταυλό του Jari-Matti Latvala να είναι δεύτερος. Το πιθανότερο σενάριο είναι οι δυο τους να μην εμπλακούν σε μάχη, καθώς δεν απειλούνται από τον τρίτο Paddon. Η Toyota βρίσκετε πολύ κοντά σε τερματισμό 1-2 και αν επαληθευτεί αυτό το σενάριο τότε οι διεκδικητές σε πρωτάθλημα οδηγών και κατασκευαστών θα γίνουν τρεις. Teemu Suninen, Andreas Mikkelsen και Hening Solberg συμπληρώνουν την πρώτη εξάδα.

Στην κατηγορία WRC 2, ο Jan Kopecky άνοιξε τη διαφορά από τον δεύτερο Simone Tempestini, ο οποίος πέρασε τον Chris Ingram, αφήνοντας τον τρίτο.

Τέσσερις ειδικές απομένουν για να ολοκληρωθεί ο αγώνας και όπως έδειξε η Τουρκία τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο στις σκληρές ειδικές του αγώνα.

Αποτελέσματα 3ης μέρας

  1. Tänak / Järveoja (Toyota Yaris WRC) 3:34:22.5
  2. Latvala / Anttila (Toyota Yaris WRC) + 13.1
  3. Paddon / Marshall (Hyundai i20 WRC) +1:10.5
  4. Suninen / Markkula (Ford Fiesta WRC) + 3:22.2
  5. Mikkelsen / Jaeger (Hyundai i20 WRC) + 6:25.4
  6. Solberg / Minor (Skoda Fabia R5) + 11:55.5
  7. Evans / Barritt (Ford Fiesta WRC) + 16:49.0

Φωτογραφίες: Μιχάλης Κοντογιώργης