WRC Tour de Corse 2018 – Shakedown: Ο Kris Meeke ταχύτερος όλων

Ο αγώνας της Κορσικής ξεκίνησε και επίσημα με το shakedown, με τον οδηγό της Citroen Kris Meekeνα είναι ο ταχύτερος όλων. Ο Βρετανός οδήγησε το C3 στην κορυφή των χρόνων, αφήνοντας στη δεύτερη θέση με 2.2 δευτερόλεπτα διαφορά τον Andreas Mikkelsen (Hyundaii20).

Μετά τη χθεσινή νεροποντή ήταν σχεδόν σίγουρο ότι η διαδρομή θα γέμιζε με λάσπη στην προσπάθεια των οδηγών να κόψουν τις στροφές. Αυτά τα δεδομένα επαληθεύτηκαν σήμερα και αποτέλεσμα αυτού ήταν οι χρόνοι μετά το πρώτο πέρασμα να γίνουν πιο αργοί. Εξαίρεση αποτέλεσε μόνο ο Sebastien Loeb (Citroen C3), ο οποίος ήταν ο πρώτος που έκανε διέλευση.

«Ήταν λίγο ύπουλο το shakedownμετά τη χθεσινή βροχή,» εξήγησε ο Meeke και συνέχισε, «παρόλο που ο χρόνος που έγραψα δεν είναι σημαντικός, εντούτοις ο ρυθμός μου ήταν πολύ καλός και είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου,» συμπλήρωσε ο Βρετανός, ο οποίος κατάφερε να προηγηθεί στον περσινό αγώνα.

«Σε στεγνές συνθήκες όλοι μπορούν να έχουν καλή πρόσφυση. Όλα δείχνουν ότι ο αγώνας όσο πάει θα στεγνώνει και οι αποστάσεις μεταξύ των οδηγών δεν θα είναι μεγάλες. Οι συνθήκες το πρωί ήταν πονηρές, όμως το πιθανότερο είναι να μην τις ξανασυναντήσουμε κατά τη διάρκεια του αγώνα.»

Πίσω από τον Meeke ακολούθησαν τα τρία Hyundai, με τον Andreas Mikkelsen να είναι δεύτερος, τρίτος να πλασάρετε ο Thierry Neuville και τέταρτος ο Dani Sordo.

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Sebastien Ogier (Ford Fiesta) ήταν πέμπτος και την πρώτη εξάδα συμπλήρωσε ο Elfyn Evans, επίσης με Ford Fiesta.

Αποτελέσματα

  1. Meeke / Nagle (Citroën C3 WRC) 4:00.8
  2. Mikkelsen / Jaeger (Hyundai i20 WRC) 4:03.0
  3. Neuville / Gilsoul (Hyundai i20 WRC) 4:03.8
  4. Sordo / Del Barrio (Hyundai i20 WRC) 4:04.3
  5. Ogier / Ingrassia (Ford Fiesta WRC) 4:05.1
  6. Evans / Mills (Ford Fiesta WRC) 4:06.1
  7. Loeb / Elena (Citroën C3 WRC) 4:06.4
  8. Tänak / Jarveoja (Toyota Yaris WRC) 4:08.5
  9. Latvala / Anttila (Toyota Yaris WRC) 4:08.5
  10. Lappi / Ferm (Toyota Yaris WRC) 4:08.6