MXGP 2018: Το παγκόσμιο πρωτάθλημα τρέχει στο Trentino

Το πρωτάθλημα του MXGP συνεχίζετε αυτό το Σαββατοκύριακο στην Ιταλία και πιο συγκεκριμένα στην πίστα Pietramurataστο Trentino. Η σκληρή επιφάνεια της πίστας τα προηγούμενα χρόνια έπαιξε το δικό της ρόλο με αποτέλεσμα να γίνου πολύ ωραίοι και απρόβλεπτοι αγώνες. Η περσινή χρονιά ήταν εξαίρεση, καθώς ο Antonio Cairoli πέρασε διαδοχικά όλους τους αναβάτες που βρήκε μπροστά του κλέβοντας στο τέλος τη νίκη από τον Tim Gajser.

Οι Cairoli και Gajser θα μονομαχήσουν και φέτος για τη νίκη, με τον Ιταλό να αγωνίζεται εντός έδρας και να έχει την υποστήριξη των χιλιάδων Ιταλών φίλων του motocross. Ο περσινός πρωταθλητής στον αγώνα της πατρίδας του έχει πολύ δυνατό κίνητρο όμως ο δρόμος για τη νίκη δεν θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, καθώς ικανοί για τη νίκη είναι και οι Jeffrey Herlings, Clement Desale, Romain Febvreκαι Tim Gajser.

Τις δικές τους μάχες θα δώσουν και οι πρωταγωνιστές της κατηγορίας ΜΧ2, με τον Pauls Jonass να θέλει να συνεχίσει το νικηφόρο σερί που έχει μέχρι στιγμής στη σεζόν, μετρώντας το απόλυτο σε χιτ και αγώνες. Την πορεία αυτή θε επιδιώξουν να σταματήσουν ο περσινός νικητής του αγώνα JorgePradoκαι οι Darian Sanayei, Thomas Kjer Olsen και Hunter Laurence.

Το Σαββατοκύριακο εκτός από τις δυο προαναφερθέντες κατηγορίες θα τρέξουν επίσης και οι κατηγορίες FIM Women Motocross World Championship και EMX125.

Στη μεγάλη κατηγορία, ο Jeffrey Herlings θέλει να σταματήσει την πορεία του ομοσταυλού του Antonio Cairoli. Ο τελευταίος ξεκίνησε από το Trentinoτην αντεπίθεση του το 2017, όμως φέτος ο Herlings είναι αυτός που θέλει να κερδίσει για να ξαναπεράσει επικεφαλής στη γενική κατάταξη. Ο Cairoli τα τελευταία πέντε χρόνια στο Trentino κέρδισε τρεις φορές, τερματίζοντας δεύτερος το 2015. Το χειρότερο του αποτέλεσμα ήταν την προηγούμενη χρονιά, όπου τερμάτισε πέμπτος. Ο Herlings είχε παρόμοια πορεία στην κατηγορία ΜΧ2 αφού μετρά και αυτός τρεις νίκες και μια δεύτερη θέση, με το χειρότερο του αποτέλεσμα να είναι πέρυσι, όπου τερμάτισε όγδοος, τρέχοντας για πρώτη φορά στη μεγάλη κατηγορία.

Τρίτος στη βαθμολογία του φετινού πρωταθλήματος μετά από τρείς αγώνες είναι ο Clement Desale. Μέχρι στιγμής είναι σταθερός, όμως τον χωρίζουν μόλις πέντε βαθμοί από τους Romain Febvre και Gautier Paulin που ακολουθούν.

Σε τέσσερις εμφανίσεις στο Trentinoο Desale τερμάτισε τρείς φορές στην πρώτη πεντάδα και μεταξύ αυτών είναι και η νίκη το 2014. Ο Febvre δεν έχει κερδίσει ποτέ, όμως πλησίασε τη νίκη το 2016 όταν τερμάτισε δεύτερος. Από την πλευρά του ο Paulin σε πέντε αγώνες που έτρεξε στην πίστα Pietramurata κατάφερε να πετύχει το καλύτερο του αποτέλεσμα το 2013, όταν τερμάτισε τρίτος.

Υποψήφιος για τη νίκη είναι και ο Tim Gajser, ο οποίος παραλίγο να τα κατάφερνε πέρυσι, όμως έχασε από τον εκπληκτικό Cairoli. Εντούτοις κατάφερε να κερδίσει το 2015, τερματίζοντας τρίτος το 2016.

Στην κατηγορία ΜΧ2, ο Pauls Jonass θέλει να συνεχίσει το νικηφόρο σερί και αυτός που θέλει να το σταματήσει είναι ο ομοσταυλός του Jorge Prado, ο οποίος ψάχνει την πρώτη νίκη στη σεζόν. Ο συναγωνισμός μεταξύ των δυο αγώνα με αγώνα είναι πιο έντονος και σε μια πίστα όπου ο Jonnas πέτυχε την πρώτη του νίκη πέρυσι, όλα είναι πιθανά. Τη φετινή κυριαρχία της ΚΤΜ στην κατηγορία ΜΧ2 θα επιδιώξουν να σταματήσουν οι Darian Sanayei και Thomas Kjer Olsen. Ο Olsen μέχρι στιγμής ανέβηκε και στους τρεις αγώνες που διεξήχθησαν στο βάθρο, ενώ ο Sanayei δείχνει ταχύτερος από ποτέ. Ορισμένα προβλήματα με τη μοτοσυκλέτα δεν επέτρεπαν στον Αμερικανό να φέρει τα αποτελέσματα που είναι ικανός. Για τον Olsen οι μνήμες είναι ακόμα νωπές από την τέταρτη θέση που τερμάτισε πέρυσι, αγωνιζόμενος για πρώτη φορά στην κατηγορία.

Το Σαββατοκύριακο δεν είναι μακριά και αναμένετε να παρακολουθήσουμε ακόμα μια ωραία μάχη μεταξύ των πρωταγωνιστών του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Πρόγραμμααγώνα:

Σάββατο: EMX125 Group 1 Free/Time practice 09:00; EMX125 Group 2 Free/Time Practice 09:45; WMX Free/Time Practice 10:30; MX2 Free Practice 11:30; MXGP Free Practice 12:00; EMX125 Last Chance Qualifying Race 13:00; MX2 Time Practice 14:00; MXGP Time Practice 14:40; WMX Race 1 15:25; MX2 Qualifying Race 16:25; MXGP Qualifying Race 17:10; EMX125 Race 1 17:55. Τοπικήώρα

Κυριακή:EMX125 Race 2 09:45; MX2 Warm up 10:25; MXGP Warm up 10:45; WMX Race 2 11:30; MX2 Race 1 13:15; MXGP Race 1 14:15; MX2 Race 2 16:10; MXGP Race 2 17:10.