WRC Tour de Corse-Μέρα 1η : Άνεμος ο Ogier

Η πρώτη μέρα στο ράλι Κορσικής ολοκληρώθηκε και ο μετρ του είδους σε ασφάλτινες επιφάνειες Sebastian Ogier ήδη έχει ανοίξει διαφορά 44 δευτερολέπτων από τον δεύτερο Neuville. Κέρδισε και τις τρείς ειδικές της μέρας και δείχνει το απόλυτο φαβορί για τη νίκη.

2016 FIA World Rally Championship / Round 11, Rally de France, Tour de Corse 2016 / September 28 - October 02, 2016 // Worldwide Copyright: Hyundai Motorsport

Το πάλεψε ο Neuville και οδήγησε χωρίς λάθη όμως η διαφορά δυναμικότητας από τον πρωτοπόρο είναι κάτι παραπάνω από εμφανές. Ο τερματισμός στο βάθρο δεν είναι απαγορευτικός καθώς βρίσκετε 14 και 15 δευτερόλεπτα αντίστοιχα μπροστά από τα δυο Volkwagen των Latvala και Mikkelsen.

Jari-Matti Latvala (FIN), Miikka Anttila (FIN) Volkswagen Polo R WRC (2016) WRC Rally France - Corsica 2016 Photo: Bodo Kräling

Από την πλευρά τους οι Latvala και Mikkelsen εκτός από την εσωτερική μάχη που έχουν θα προσπαθήσουν παράλληλα να κυνηγήσουν τον Neuville ούτως ώστε να μαζέψουν όσο περισσότερους βαθμούς μπορούν για να διατηρηθούν στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Ο Craig Breen βρίσκετε πέμπτος έχοντας αρκετά καλή παρουσία και ακολουθείτε από τον Hayden Paddon ο οποίος αγώνα με αγώνα δείχνει να εξοικειώνετε με τις ασφάλτινες επιφάνειες.

1-4

Στην έβδομη θέση βρίσκετε ο Eric Camili και την πρώτη οκτάδα συμπληρώνει ο Elfyn Enans ο οποίος προηγείται στην κατηγορία WRC2.

Στην ίδια κατηγορία ο Jan Kopecky δεν μπορεί να ακολουθήσει το ρυθμό του Evans και βρίσκεται στη δεύτερη θέση πολύ μακριά από τον αντίπαλο του. Την τριάδα συμπληρώνει ο Kevin Abbring με το νέο Hyundai i20 R5.

Εξανεμίστηκαν νωρίς οι ελπίδες που είχε ο Kriss Meeke για διάκριση καθώς ένα σκασμένο ελαστικό των άφησε πίσω στην κατάταξη και θα επιδιώξει τις επόμενες δυο μέρες να πλασαριστεί όσο ψηλότερα μπορεί.

Ο αγώνας συνεχίζετε το Σάββατο με τέσσερις ειδικές διαδρομές οι οποίες αποτελούνται από 168 αγωνιστικά χιλιόμετρα.