WRC TOUR DE CORSE-Μέρα δεύτερη: Προβάδισμα νίκης

Απ’ όλα είχε η σημερνή δεύτερη μέρα του ράλι Κορσικής. Δράματα, εγκαταλείψεις και εναλλαγές στη γενική κατάταξη, κράτησαν σε αγωνία όσους παρακολουθούν την εξέλιξη του αγώνα.
Προβάδισμα νίκης απέκτησε ο Thierry Neuville, ο οποίος κατάφερε να κερδίσει τρείς από τις τέσσερις ειδικές που περιλάμβανε το σημερινό πρόγραμμα και σε συνδυασμό με την αποχώρηση του μέχρι πρότινος πρωτοπόρου Kris Meeke και το μηχανικό πρόβλημα του Sebastian Ogier, αύριο θα ξεκινήσει την τελευταία μέρα με πλεονέκτημα 38.9 δευτερολέπτων.

Το πάλεψε ο πρωταθλητής σήμερα, κέρδισε μια ειδική μειώνοντας την απόσταση από την πρώτη θέση στα 2.2 δευτερόλεπτα όμως στη συνέχεια προδόθηκε από το αυτοκίνητο και αντιμετωπίζοντας πρόβλημα με  την πίεση στο υδραυλικό σύστημα στο τέλος της έβδομης διαδρομής. Έτσι οδήγησε στην τελευταία με σκοπό να φτάσει στο σέρβις και να επιδιορθώσει το πρόβλημα Πλέον το έργο για επικράτηση είναι δύσκολο και ο στόχος στον αγώνα είναι η διαφύλαξη της δεύτερης θέσης και η συγκομιδή όσων περισσότερων βαθμών μπορεί από την power stage.

Την τριάδα συμπληρώνει ο Dani Sordo ο οποίος είναι σε τριπλή μάχη με τους Jari-Matti Latvala και Craig Breen. Τους τρείς οδηγούς χωρίζουν 13 δευτερόλεπτα και αύριο όλα μπορούν να συμβούν. Στο δεύτερο πέρασμα από τις ειδικές ο Latvala κατάφερε να βρει τις κατάλληλες ρυθμίσεις και να μειώσει τη διαφορά από τον Sordo. Αύριο όμως θα έχει το νου του και πίσω αφού η διαφορά του από τον ο Breen είναι στα μόλις 2.8 δευτερόλεπτα Την εξάδα συμπληρώνει ο Hayden Paddon.

Κανένα απολύτως πρόβλημα δεν έχει ο Andreas Mikkelsen στην κατηγορία WRC2, καθώς το μεγάλο προβάδισμα που απέκτησε από χθες το οποίο είναι πέραν του ενός λεπτού από τον δεύτερο σήμερα απλά οδήγησε κρατώντας σε απόσταση ασφαλείας τους διώκτες του. Καμία αλλαγή δεν υπήρξε ούτε στις υπόλοιπες δυο θέσεις του βάθρου. Δεύτερος εξακολουθεί να βρίσκετε ο Teemu Suninen και τρίτος ο Yohan Rossel.

Μεγάλος άτυχος της μέρας αλλά και του αγώνα δεν είναι άλλος από τον Kris Meeke, ο οποίος με το πέρας της έκτης ειδικής και ενώ προηγείτο αποχώρησε μετά από μηχανικό πρόβλημα.

Δυο ειδικές απομένουν για να ολοκληρωθεί ο αγώνας και μέχρι στιγμής όπως έδειξε η Κορσική κανένας δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τη θέση του. Τα πληρώματα αύριο έχουν να αντιμετωπίσουν την τερατώδες Antisanti – Poggio Di Nazza μήκους 53 χιλιομέτρων και την Porto – Vecchio – Palombaggia μήκους 10 χιλιομέτρων η οποία είναι και η power stage του αγώνα.