F1 Shanghai-Προκριματικά: Στην pole ο Hamilton

Μία και μοναδική ευκαιρία να πάρει την pole position στην Κίνα για πρώτη φορά μετά το 2004 έχασε η Ferrari. Οι Σεμπάστιαν Φέτελ και Κίμι Ραϊκόνεν έκαναν συνεχώς ταχύτερους χρόνους από το FP3 των ελεύθερων δοκιμών μέχρι και το Q2 των κατατακτηρίων. Όμως, στο τέλος δεν κατάφεραν να νικήσουν τη Mercedes, με αποτέλεσμα να μείνει δεύτερος ο Γερμανός και τέταρτος ο Iceman.

Η pole κατέληξε, τελικά, στον Λιούις Χάμιλτον. Ο Βρετανός έγραψε δύο εκπληκτικούς χρόνους στο Q3 και με το 1:31.678 κατάφερε να βρεθεί μπροστά από τα κόκκινα μονοθεσία, ώστε να εκκινήσει από την πρώτη θέση. Τρίτος ήταν ο Βαλτέρι Μπότας, ενώ από την πέμπτη θέση και κάτω απλά δεν μπορούσε κανείς να κινηθεί στον ρυθμό των τεσσάρων πρώτων.

Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό το ότι οι τρεις πρώτοι… έπεσαν κάτω από το 1:32.0 και ο Ραϊκόνεν ήταν ο μοναδικός από τους υπόλοιπους που… έπεσε κάτω από το 1:33.0! Πέμπτος, λοιπόν, βρέθηκε ο Ντάνιελ Ρικιάρντο, με τους Φελίπε Μάσα, Νίκο Χούλκενμπεργκ, Σέρχιο Πέρεζ, Ντανιίλ Κβιάτ, Λανς Στρολ να συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα.

Εκτός αυτής έμειναν οι Κάρλος Σάινθ, Κέβιν Μάγκνουσεν, Φερνάντο Αλόνσο, Μάρκους Έρικσον, Αντόνιο Τζιοβινάτσι, με τον τελευταίο να μη λαμβάνει μέρος στο Q2. Ο λόγος ήταν ότι στο φινάλε του Q1 έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του στην έξοδο από την τελευταία στροφή, με αποτέλεσμα να χτυπήσει στα προστατευτικά λάστιχα και να προκαλέσει σοβαρή ζημιά στο μπροστινό και στο πίσω μέρος του μονοθεσίου του.

Τέλος, από το Q1 έμειναν εκτός οι οι Στόφελ Φαντόρν, Ρομάν Γκροζάν, Τζόλιον Πάλμερ, Μαξ Φερστάπεν, Εστεμπάν Οκόν δίχως να αντιμετωπίζει κάποιος πρόβλημα με το 107%. Έτσι, μένει να δούμε αν ο Χάμιλτον θα καταφέρει αυτή τη φορά να διατηρηθεί στην κορυφή ή αν θα επαναληφθεί το σκηνικό της πρεμιέρας, τη στιγμή που περιμένουμε και δύσκολες καιρικές συνθήκες την Κυριακή (9/4).

 

Πηγή gazzetta.gr