WRC TOUR DE CORSE: Αυτή τη φορά τα κατάφερε

Ο Thierry Neuville είναι ο μεγάλος νικητής του ράλι Κορσικής, τέταρτου γύρου για το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ο Neuville ήταν κοντά στη νίκη και στους δυο πρώτους αγώνες όμως από δικά του λάθη δεν τα κατάφερε. Αυτή τη φορά εκμεταλλεύτηκε τα μηχανικά προβλήματα που είχαν οι αντίπαλοί του και οδηγώντας μυαλωμένα και χωρίς ρίσκα την τελευταία μέρα, κατάφερε να κερδίσει για πρώτη φορά φέτος.

Η δεύτερη θέση κρίθηκε στην τελευταία ειδική διαδρομή υπέρ του Sebastian Ogier. Ο Γάλλος ταλαιπωρήθηκε και σήμερα με μηχανικά προβλήματα και είδε τον Dani Sordo στο τέλος της πρώτης ειδικής της μέρας να υπερκαλύπτει τη μεταξύ τους διαφορά και να περνά μπροστά με 2.5 δευτερόλεπτα. Δεν το έβαλε κάτω όμως και σημειώνοντας ταχύτερο χρόνο στην power stage από τον αντίπαλο του, κατάφερε να ξαναπεράσει δεύτερος με διαφορά 1.3 δευτερολέπτων.

Ο Sordo κρατούσε το 1-2 για την ομάδα του όμως όπως προαναφέραμε δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τον θρίαμβο για τη Hyundai. Μάζεψε όμως πολύτιμους βαθμούς οι οποίοι θα βοηθήσουν την Hyundai στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Στην τέταρτη θέση και νικητής της power stage τερμάτισε ο Jari-Matti Latvala. Ο Φιλανδός έδωσε σκληρή μάχη με τον Craig Breen και ανακουφίστηκε μόνο μετά τον τερματισμό του τελευταίου στην power stage, καθώς η μεταξύ τους διαφορά ήταν στο τέλος του αγώνα μόλις 0.1 εκατοστά του δευτερολέπτου. Την πρώτη εξάδα συμπλήρωσε ο τρίτος οδηγός της Hyundai Hayden Paddon.

Καμία αλλαγή δεν υπήρξε στην κατηγορία WRC2. Ο Andreas Mikkelsen επικράτησε άνετα  και σε δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα ευχήθηκε να οδηγήσει σύντομα αυτοκίνητο προδιαγραφών WRC. Στη δεύτερη και τρίτη θέση τερμάτισαν οι Teemu Suninen και Yohan Rossel.

Εξαιρετικά ξεκίνησε η φετινή σεζόν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι, καθώς σε τέσσερις αγώνες μετρούμε ήδη τέσσερις διαφορετικούς νικητές. Ο επόμενος αγώνας είναι στην Αργεντινή και προγνωστικά για νικητή δύσκολα μπορούν να γίνουν.