F1 Σαγκάη- Σειρά του Χάμιλτον να κερδίσει

Ο Λιούις Χάμιλτον ήταν ο μεγάλος νικητής στο Κινέζικο grand prix το οποίο έγινε στη Σαγκάη. Ο Βρετανός ήταν κυρίαρχος στον αγώνα και εκμεταλλευόμενος το γρήγορο πιτ στοπ της Ferrari σε συνδυασμό με τη σταθερότητα που είχε κατάφερε να κερδίσει την πρώτη νίκη της σεζόν και 54η στην καριέρα του. Ο πιλότος της Mercedes δεν κατάφερε να πάει μέχρι τέλους με ένα πιτ στοπ, αφού χρειάστηκαν νωρίς αλλαγή τα ενδιάμεσα ελαστικά, όμως αυτό δεν τον ανησύχησε, αφού άπαντες μπήκαν και για δεύτερο.

Έτσι, ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου και άφησε τους υπόλοιπους να μάχονται για τη δεύτερη θέση. Αυτή μετά κόπων πήγε στον Φέτελ, αφού κατάφερε να ξεπεράσει τα εμπόδια που του έβαλε η ομάδα του με τη στρατηγική της.

Αυτή τη φορά η Ferrari δεν έκανε ό,τι στην πρεμιέρα και ο Γερμανός έμεινε να παλεύει με τον ομόσταυλό του, Κίμι Ραϊκόνεν, σε πρώτη φάση, και τις δύο Red Bull. Γι’ αρκετή ώρα δεν επιχειρούσε να απειλήσει, όμως κάποια στιγμή πέρασε στην επίθεση και ξεκίνησε τις προσπεράσεις για να τερματίσει δεύτερος.

Όσον αφορά τον Iceman, τον δεύτερο πιτ στοπ τον βρήκε πίσω από τα μονοθέσια των «κόκκινων ταύρων», με αποτέλεσμα να δει την καρό σημαία από την πέμπτη θέση. Από τη μεριά τους, οι Αυστριακοί είδαν εμφύλια μάχη στο φινάλε, με τον Μαξ Φερστάπεν να μην επιτρέπει με την ικανότητά του στον Ντάνιελ Ρικιάρντο να περάσει μπροστά και να είναι ο τελευταίος που ανέβηκε στο πόντιουμ, αφήνοντας τον Αυστραλό τέταρτο.

Από εκεί και πέρα, πίσω από τον Ραϊκόνεν, βρέθηκε ο Βαλτέρι Μπότας, ο οποίος έχασε θέσεις στο πιτ στοπ του υπό το αυτοκίνητο ασφαλείας και στο τέλος πάλευε για το καλύτερο δυνατό. Ακολούθησαν οι Κάρλος Σάινθ, Κέβιν Μάγκνουσεν, Σέρχιο Πέρεζ, με τον Εστεμπάν Οκόν να συμπληρώνει την πρώτη δεκάδα.

Επίσης, είχαμε διπλή εγκατάλειψη για τη McLaren (Φερνάντο Αλόνσο, Στόφελ Φαντόρν), ενώ είχε και σήμερα ατύχημα ο Αντόνιο Τζιοβινάτσι σχεδόν στο ίδιο σημείο. Ο Ιταλός έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του στην ευθεία εκκίνησης-τερματισμού λίγο μετά την είσοδο των πιτς, με αποτέλεσμα να χτυπήσει στον τοίχο, να προκαλέσει ζημιά στο μονοθέσιό του και να έχουμε αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα για μερικούς γύρους.

Λίγο νωρίτερα είχαμε το πρώτο εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας στη σεζόν, όταν ο Λανς Στρολ κατέληξε στο χώμα, έπειτα από επαφή με τον Πέρεζ, με τον Ντανιίλ Κβιάτ να ολοκληρώνει τις εγκαταλείψεις στην πίστα της Κίνας. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Φέτελ δεν είχε τοποθετήσει σωστά το μονοθέσιό του στην εκκίνηση, όμως οι αγωνοδίκες αποφάσισαν να μην τον τιμωρήσουν.

Έτσι, στη βαθμολογία οι Φέτελ και Χάμιλτον ισοβαθμούν στην κορυφή με 43 βαθμούς και ακολουθεί ο Φερστάπεν με 25, ενώ στους κατασκευαστές η Mercedes πέρασε μπροστά από τη Ferrari για έναν πόντο (66 έναντι 65), με τη Red Bull να είναι πολύ πιο πίσω στους 37.