WRC Sweden: Με κεκτημένη ταχύτητα

Ο Thierry Neuville  (Hyundai i20) δεν αστειεύεται και με κεκτημένη ταχύτητα από τον Μόντε Κάρλο προηγείται για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα με το τέλος της δεύτερης μέρας στη Σουηδία. Το πρωινό πέρασμα από τις ειδικές έδωσε μάχες σώμα με σώμα με τον Jari-Matti Latvala και η μεταξύ τους διαφορά δεν ξεπερνούσε τα 10 δευτερόλεπτα. Μετά το ενδιάμεσο σέρβις πάτησε γκάζι και κατάφερε να κλείσει την πρώτη μέρα με διαφορά 28δευτερολέπτων από τον Latvala.

Ο Φιλανδός με το Yiaris έδειξε πολύ ανταγωνιστικός και δεν πρόκειται να καταθέσει τα όπλα χωρίς μάχη. Έχει την ταχύτητα να διεκδικήσει την πρώτη θέση και αύριο αναμένονται ωραίες μάχες στις ειδικές.

Οι Kriss Meeke (Citroen DS3) και Ott Tanak (Fiesta WRC) εναλλάσσονταν συνεχώς στην τρίτη θέση. Κερδίζοντας την τελευταία ειδική της μέρας ο οδηγός της Ford Ott Tanak είναι αυτός που παραμένει τρίτος, όμως η διαφορά του από τον Meeke δεν ξεπερνά τα 2 δευτερόλεπτα.

Από την πλευρά του ο Kriss Meeke με το DS3 είναι σε θέση βολής και αν δεν είχε έξοδο στην πέμπτη ειδική διαδρομή ίσως μπορούσε να είναι πιο ψηλά στη γενική κατάταξη. Πέραν όμως από το κυνήγι του Tanak θα ρίχνει και κλεφτές ματιές πίσω του καθώς ο τέταρτος Sebastian Ogier είναι στα τέσσερα δευτερόλεπτα και αύριο θα επιτεθεί για να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Ο πρωταθλητής ανοίγοντας σήμερα το δρόμο, δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να κρατηθεί στην πρώτη τριάδα. Αύριο η σειρά εκκίνησης θα είναι ανάποδα και έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να πιέσει και να ανεβεί θέσεις στην κατάταξη. Την πρώτη εξάδα συμπληρώνει ο Hayden Paddon με Hyundai i20 Coupe WRC.

Στην κατηγορία WRC 2 ο Σουηδός Pontus Tideman κατάφερε με το τέλος του σκέλους να αποκτήσει προβάδισμα μισου και ενός λεπτού από τους Suninen και Veiby που ακολουθούν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Το Σάββατο το πρόγραμμα περιλαμβάνει 7 ειδικές διαδρομές, με την εναρκτήρια της μέρας την Knon να είναι μήκους 31km και είναι η μεγαλύτερη του αγώνα. Συναρπαστική αναμένετε η εξέλιξη και η ανάποδη σειρά εκκίνησης τις επόμενες δυο μέρες ίσως αλλάξει τα δεδομένα στη γενική κατάταξη.

Φωτογραφίες: Νίκος Κατίκης RALLY PIXELS