WRC Rally Italia Sardegna – Μέρα 3η: Η πλάστιγγα γέρνει στον Tanak

Ανατροπές είχε και η τρίτη μέρα του αγώνα στην Ιταλία όπου η πρωτοπορία άλλαξε και πάλι κάτοχο, με τον Ott Tanak να ολοκληρώνει πρώτος και να αποκτά πλεονέκτημα έναντι του δεύτερου Jari-Matti Latvala.

Για ακόμα μια μέρα η σκόνη ταλαιπώρησε όλα τα πληρώματα και αρκετά από αυτά έχασαν σε κάποια σημεία πολύτιμα δευτερόλεπτα, καθώς αναγκάστηκαν να ελαττώσουν ταχύτητα. Το παιδαριώδες λάθος, όπως ο ίδιος ο Hayden Paddon το χαρακτήρισε στη 13η ειδική διαδρομή, τον ανάγκασε από την πρώτη θέση που έτρεχε να αποχωρήσει με αποτέλεσμα ο Ott Tanak να περάσει πρώτος. Ο οδηγός της M-Sport οδήγησε ώριμα και χωρίς να κινδυνεύσει οπουδήποτε κατάφερε να κερδίσει τρείς από τις έξι ειδικές της μέρας και αύριο με την πλάστιγγα να γέρνει υπέρ του θα ξεκινήσει με προβάδισμα 24 δευτερολέπτων από τον Jari-Matti Latvala.

Αρκετά καλός ήταν και ο οδηγός της ΤΟΥΟΤΑ, ο οποίος σημείωνε χρόνους τριάδας. Στη 12η ειδική έφτασε τον Ostberg με αποτέλεσμα να χάσει χρόνο καθώς αναγκάστηκε να κόψει ρυθμό. Είναι ικανός για το καλύτερο αλλά και για το χειρότερο και αύριο έχει στη διάθεση του τέσσερις ειδικές για να διεκδικήσει τη νίκη.

Στην τρίτη θέση οπισθοχώρησε ο Thierry Neuville. Ο Βέλγος έχασε τα φρένα στο τέλος της 11ης ειδικής διαδρομής και μοιραία έχασε αρκετά δευτερόλεπτα στη 12η με αποτέλεσμα να μείνει εκτός διεκδίκησης της νίκης. Δεν απειλεί και δεν απειλείτε και έτσι αύριο θα προσπαθήσει να μαζέψει όσους περισσότερους βαθμούς μπορεί στην power stage.

Χιλιόμετρο με χιλιόμετρο ο Esapekka Lappi δείχνει να προσαρμόζετε στο Yaris και αυτό το αποδεικνύουν οι χρόνοι που σημείωνε σήμερα. Στην πέμπτη θέση βρίσκεται και το τρίτο Yaris με οδηγό τον Juho Hanninen. Ο Sebastian Ogier είναι έκτος και έχει παραδοθεί στη μοίρα του. Ένα σκασμένο ελαστικό στην 12η ειδική διαδρομή τον ανάγκασε να χάσει πολύ χρόνο και τις όποιες ελπίδες είχε για τερματισμό στο βάθρο.

Την οκτάδα συμπληρώνουν οι Mads Ostberg, ο οποίος είχε και αυτός σκασμένο ελαστικό και ο Andreas Mikkelsen ο οποίος προσπαθεί να προσαρμοστεί στο Citroen.

Στην κατηγορία WRC2 ο Jan Kopecky συνεχίζει να προηγείται και οι Veiby και Katsuta συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα.

Τέσσερις ειδικές απομένουν για να ολοκληρωθεί ο αγώνας και ο Ott Tanak βρίσκεται για δεύτερη φορά στην καριέρα του πολύ κοντά στην πρώτη του νίκη στο WRC. Αύριο θα μάθουμε αν θα τα καταφέρει.

Φωτογραφίες: Νίκος Κατίκης RALLYPIXELS