Motogp Barcelona – Προκριματικά: Pole position για Pedrosa

Ο Dani Pedrosa τους τελευταίους αγώνες είναι σε φόρμα και το αποδεικνύει με τις εμφανίσεις του εντός πίστας. Αυτή τη φορά κατάφερε να πάρει την pole position στον αγώνα της πατρίδας του και συγκεκριμένα στη Βαρκελώνη.

Ξεκινώντας από το Q1 ήταν ίσως το πιο ενδιαφέρον Q1 της σεζόν, με δυο εργοσταστιακές Yamaha, δύο Tech 3 και τον Crutchlow να μοιάζουν φαβορί για την πρόκριση, ο Folger προηγήθηκε με έναν πολύ καλό γύρο κατά 7 δέκατα του Vinales. Πέμπτος ήταν ο Rossi, 1,1 δλ. μακριά. Παράλληλα, ο Smith δεν θα συνέχιζε στο Grand Prix μετά την πτώση του στο FP4, ενώ η μοτοσυκλέτα του Lowes εμφάνισε πρόβλημα, κάτι που τον άφησε στα pits.

Στις τελευταίες προσπάθειες, ο Vinales βελτίωσε την επίδοσή του, αλλά έμεινε 2ος, ενώ ο Zarco πάλεψε με δύο γρήγορους γύρους στο τέλος, αλλά δεν μπόρεσε να μπει στην δυάδα. Ο Rossi έμεινε 3ος για μόλις 0,040 δλ. από τον teammate του, ενώ ο Miller ήταν η ταχύτερη Honda της διαδικασίας.

Q2: Μετά τις πρώτες προσπάθειες των αναβατών, ο Lorenzo με τον Dovizioso έκαναν το 1-3. Ο Pedrosa ήταν ανάμεσά τους, ενώ ο Marquez, όντας 4ος, έπεσε στη Στροφή 3, χάνοντας πολύ χρόνο, αν και επέστρεψε επιτυχώς στα pits. Ταχύτερη Yamaha ήταν αυτή του Vinales στην 6η θέση, με τον Α. Espargaro να παίρνει την 4η θέση από τον Marquez.

Στο τελευταίο run, ο Pedrosa έγραψε αμέσως τον ταχύτερο χρόνο, εκθρονίζοντας τον Lorenzo, που δεν μπόρεσε να αντιδράσει κι έμεινε 2ος. Ο Petrucci πέρασε στην 3η θέση, με τον Marquez να έχει ακόμα μία πτώση και να μην μπορεί να βελτιώσει την επίδοσή του. Ο A. Espargaro παρέμεινε ψηλά, στην 5η θέση, με τον Dovizioso στην 7η θέση. Ταχύτερη Yamaha τελικά ήταν αυτή του Folger, στην 8η θέση.

Classification