WRC Monza – Μέρα 1η: Ξεκίνησε η μάχη του τίτλου

Ο τελευταίος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ διεξάγεται στην Ιταλία με τον αγώνα FORUM8 ACI RALLY MONZA όπου θα κριθεί και ο φετινός πρωταθλητής.

Οι δυο οδηγοί της Toyota, Sebastien Ogier και Elfyn Evans θα δώσουν την τελευταία φετινή μάχη με φόντο τον τίτλο. Ο Ogierέχει σαφές πλεονέκτημα έναντι του Evans αφού αν ο τελευταίος κερδίσει πρέπει ο Γάλλος να μείνει έβδομος ή έκτος και ο Evansταχύτερος στην power stage.

 

 

Η πρώτη μέρα ξεκίνησε με εφτά ειδικές. Ο Ogier έκανε καλό ξεκίνημα και προηγήθηκε, όμως στην πέμπτη ειδική ένα πρόβλημα με τα φρένα τον ανάγκασε να χάσει χρόνο.

Αυτή την εξέλιξη εκμεταλλεύτηκε ο Evans ο οποίος πέρασε στην πρωτοπορία και διατηρήθηκε μέχρι το τέλος της μέρας, με τη διαφορά να μην ξεπερνά τα δυο δευτερόλεπτα.

Τον ρυθμό των δυο Yaris δεν μπορεί να ακολουθήσει κανένα Hyundai μέχρι στιγμής. Ο Thierry Neuville είναι τρίτος και σε καμία περίπτωση δεν μπόρεσε να πλησιάσει τους δυο διεκδικητές του τίτλου.

Δυο δευτερόλεπτα πιο αργός είναι ο ομόσταυλός του Dani Sordo, με τον Oliver Solberg να είναι πέμπτος γράφοντας πολύτιμα χιλιόμετρα πίσω από το τιμόνι του I20. Ο Takamoto Katsuta είναι έκτος, έβδομος είναι ο Gus Greensmith και την πρώτη οκτάδα συμπληρώνει ο Teemu Suninen, ο οποίος αντικαθιστά τον απόνταOtt Tanak.

Έξι ειδικές περιλαμβάνει το Σάββατο όπου μεταξύ αυτών είναι και η μεγαλύτερη του αγώνα, η Selvino, μήκους 24.93km.

Αποτελέσματα 1ης μέρας

POS. DRIVER   TIME
1. Evans 58min 42.9sec
2. Ogier +1.3sec
3. Neuville +21.5sec
4. Sordo +33.0sec
5. Solberg +51.7sec
6. Katsuta +1min 06.9sec