Ανανεωμένο Dacia Duster με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων

Με πάνω από 1,9 εκατομμύρια πωλήσεις, το Dacia Duster παραμένει από το 2019 το Νο.1 μοντέλο σε πωλήσεις στην κατηγορία του στην ευρωπαϊκή αγορά SUV. Πρόκειται για ένα μοντέλο που απευθύνεται τόσο σε πελάτες που αναζητούν ένα άνετο, ελκυστικά σχεδιασμένο SUV όσο και σε εκείνους που θέλουν ένα στιβαρό, ευέλικτο 4×4 για εξορμήσεις εκτός πόλης. Σημαντικό όμως είναι και το ότι διαθέτει τον τίτλο του καλύτερου value for money της αγοράς σήμερα. Όλα τα πιο πάνω χαρακτηριστικά ενδυναμώνονται ακόμα περισσότερο με την παρουσίαση της ανανεωμένης έκδοσης του Duster.

Σχεδιαστικά, το Duster υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της Dacia που είδαμε στα νέα Sandero και SanderoStepway. Μοντέρνο με αισθητικές πινελιές που βελτιώνουν τον αεροδυναμικό συντελεστή του οχήματος ενώ σε αυτό συμβάλλει και ο σχεδιασμός της πίσω αεροτομής αλλά και οι νέες ζάντες αλουμινίου 16 και 17 ιντσών. Επίσης, ο πάντα αναμμένος φωτισμός μπροστά (τύπου ECOLED) και πίσω ενσωματώνει τη νέα φωτεινή υπογραφή του νέου SUV Dacia Duster.

Ο χώρος επιβατών διαθέτει πλέον νέες ταπετσαρίες, νέα προσκέφαλα και ψηλή κεντρική κονσόλα με φαρδύ ανασυρόμενο υποβραχιόνιο και νέα οθόνη 8 ιντσών. Ανάλογα με την έκδοση, ο υποψήφιος αγοραστής έχει στη διάθεση του στοιχεία όπως: αυτόματη ενεργοποίηση εμπρόσθιων φώτων και περιοριστή ταχύτητας, αυτόματο έλεγχο κλιματισμού με ψηφιακή οθόνη, cruise control με χειριστήρια, θερμαινόμενα μπροστινά καθίσματα και πολλά άλλα. Παράλληλα είναι διαθέσιμα και δύο νέα, εύχρηστα συστήματα πολυμέσων: Media Display και Media Nav όπου συγκεκριμένα χειριστήρια στο τιμόνι προσφέρουν τον έλεγχο ενεργοποίησης της φωνητικής αναγνώρισης που επιτρέπει στον οδηγό να ελέγχει ένα smartphone iOS ή να χρησιμοποιεί αναζητήσεις του Google με τη φωνή του.

Η γκάμα κινητήρων έχει ανανεωθεί πλήρως για να συνδυάσει την οδηγική απόλαυση με μειωμένες εκπομπές CO2. Το νέο Duster, ακόμη και στην έκδοση 2WD, είναι πλέον διαθέσιμο με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων EDC (Efficient DualClutch) 6 σχέσεων με κινητήρα 1.3 λίτρων TCe 150 ίππων. Εκτός από τον περιοριστή ταχύτητας και το ESCτελευταίας γενιάς, που παρέχεται στο βασικό πακέτο, και το cruise control από το τιμόνι (προαιρετικό, ανάλογα με την έκδοση), το νέο Duster διαθέτει πολλά συστήματα υποβοήθησης οδηγού (ADAS), όπως το Blind Spot Warning. Park Assist, Hill Start Assist, Adaptive Hill Descent Control (στην έκδοση 4X4) κα Multiview Camera.

Το μοντέλο βρίσκεται ήδη στους εκθεσιακούς χώρους του Ομίλου Πηλακούτα σε τέσσερις εκδόσεις κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου από 90 μέχρι 150 ίππους τόσο σε δικίνητες όσο και τετρακίνητες εκδόσεις με τιμή που ξεκινά από τις 15.900 ευρώ.