WRC Mexico: ΤΥΧΕΡΟΣ!!

Καρδιοχτύπησε άπαντες στη Citroen και όχι μόνο ο Kris Meeke. Ο βρετανός παραλίγο να τα τινάξει όλα στον αέρα καθώς στην τελευταία ειδική διαδρομή και ενώ είχε άνετο προβάδισμα, μόλις μερικά μέτρα πριν από τον τερματισμό είχε έξοδο σε χώρο στάθμευσης θεατών με αποτέλεσμα να χάσει αρκετά δευτερόλεπτα. Κατάφερε να επαναφέρει το αυτοκίνητο στο δρόμο και με σκασμένο ελαστικό διάνυσε τα τελευταία μέτρα μέχρι το τέρμα. Χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση του στη ράμπα καθώς αντιλαμβανόμενος τι είχε κάνει δεν είχε όρεξη ούτε για πανηγύρια.

Αυτή ήταν η τέταρτη νίκη του Meeke στην καριέρα του και οι βαθμοί που πήρε τον ανέβασαν στην έκτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Δεύτερος τερμάτισε ο Sebastian Ogier (Fiesta WRC) μαζεύοντας και τέσσερις πολύτιμους βαθμούς από την power stage. Η διάφορά των 30 δευτερολέπτων που είχε από τον Meeke την τελευταία μέρα ήταν δύσκολο να καλυφθεί και σωστά δεν το επιδίωξε. Οδήγησε χωρίς ρίσκα και με τους βαθμούς που πήρε από τη δεύτερη θέση και την power stage πέρασε ξανά επικεφαλής στη βαθμολογία.

Επιτέλους τερματισμός για τον Thierry Neuville. Ο Βέλγος τερμάτισε τρίτος με το Hyundai i20 Coupe, μετά τα δυο άτυχα αποτελέσματα που είχε στους δυο πρώτους αγώνες. Αν δεν αντιμετώπιζε μηχανικά προβλήματα με το αυτοκίνητο την Παρασκευή, ίσως θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο στον αγώνα. Σήμερα κέρδισε την τελευταία ειδική η οποία ήταν η power stage του αγώνα μαζεύοντας ακόμα 5 επιπλέον βαθμούς.

Ο δεύτερος οδηγός της M-Sport Ott Tanak τερμάτισε στην τέταρτη θέση παίρνοντας και τρεις έξτρα βαθμούς από την power stage. Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Hayden Paddon (Hyundai i20 Coupe) και την πρώτη εξάδα συμπλήρωσε ο Jari-Matti Latvala με Toyota Yiaris. Ο Φιλανδός δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα να βρει ρυθμό και μοιραία έμεινε μακριά από τον ανταγωνισμό.

Στην κατηγορία WRC2 ο Pontus Tideman δεν άφησε πουθενά το γκάζι την τελευταία μέρα και η διαφορά των 2 δευτερολέπτων που είχε από τον Eric Camilli εκτοξεύτηκε στο τέλος του αγώνα στα 42. O Eric Camilli παρέμεινε δεύτερος και το βάθρο συμπλήρωσε ο Benito Guerra.

Μετά και την παρέλευση τριών αγώνων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, ήδη μετρούμε τρείς διαφορετικούς νικητές και αυτό καθιστά τη φετινή χρονιά αμφίρροπη και συναρπαστική. Όλοι οι κατασκευαστές έδειξαν ότι μπορούν να κερδίσουν και ο επόμενος αγώνας που θα διεξαχθεί στην Κορσική σε ασφάλτινες επιφάνειες αποτελεί γρίφο για το ποιος θα είναι ο νικητής.