WRC Mexico – Μέρα τρίτη: Κοντά στη νίκη ο Meeke

Χωρίς οποιοδήποτε ευτράπελο ολοκληρώθηκε και η τρίτη μέρα στο Μεξικό, η οποία ήταν και η μεγαλύτερη του αγώνα.

Ο Κriss Meeke (Citroen DS3) ρίσκαρε στην επιλογή ελαστικών, βάζοντας τη σκληρή γόμα της Michelin παρά της προβλέψεις για βροχή και δικαιώθηκε. Κατάφερε να κρατήσει τη διαφορά του από τον δεύτερο Ogier στα 30 δευτερόλεπτα κερδίζοντας παράλληλα μια ειδική από τις εννιά της μέρας και πλέον βρίσκετε μια ανάσα από την πρώτη του νίκη στη σεζόν.

Ο Ogier (Fiesta WRC) προσπάθησε να μειώσει τη μεταξύ τους διαφορά κερδίζοντας μάλιστα και δυο ειδικές διαδρομές, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό καθώς ένα λάθος σε hairpin τον ανάγκασε σε τετακε, χάνοντας πολύτιμα δευτερόλεπτα και μαζί τις όποιες ελπίδες για νίκη.

Τρίτος εξακολουθεί να παραμένει ο Thierry Neuville με το Hyundai i20 Coupe. Ο Βέλγος όπως και οι υπόλοιποι οδηγοί της ομάδας κατάφερε να ξεπεράσει το μηχανικό πρόβλημα του Σαββάτου όμως ήταν για ακόμα μια μέρα απογοητευμένος από τη λάθος επιλογή ελαστικών που έκανε. Χρησιμοποίησε τη μαλακή γόμα της Michelin στο δεύτερο πέρασμα από τις ειδικές μη μπορώντας να πιέσει στο επιθυμητό.

Στην τέταρτη θέση βρίσκετε ο Ott Tanak με το δεύτερο Fiesta WRC και πέμπτος ο Hayden Paddon ο οποίος είχε σκασμένο ελαστικό μετά από κτύπημα σε πέτρα.

Τα δυο Yaris ακολουθούν στις θέσεις έξι και εφτά. Ο Jari-Matti Latvala πέρασε τον Hanninen  στην τελευταία ειδική της μέρας μετά που ξεπέρασε τα προβλήματα με τα φρένα που είχε το πρωί, όπως επίσης και ένα σκασμένο ελαστικό. Ο Hanninen ταλαιπωρήθηκε όλη τη μέρα από ίωση και ο μοναδικός στόχος που έχει στον αγώνα είναι ο τερματισμός.

Στην κατηγορία WRC2 όλα είναι ανοικτά στην υπόθεση νίκη. Τους Pontus Tideman και Eric Camilli χωρίζουν μόλις δυο δετερόλεπτα και στις δυο ειδικές που απομένουν για να ολοκληρωθεί ο αγώνας την Κυριακή θα οδηγήσουν στο όριο με σκοπό την επικράτηση.

Δυο ειδικές, εκ των οποίων η μια είναι η power stage απομένουν για να ολοκληρωθεί ο αγώνας και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η Citroen θα γίνει η τρίτη ομάδα που κερδίζει αγώνα τη φετινή χρονιά.