WRC Dayinsure Wales Rally GB – Μέρα 3η: Η χρυσή ευκαιρία του Ogier

Μια επανάληψη της τρίτης μέρας στην Τουρκία έγινε στον αγώνα της Μεγάλης Βρετανίας, επίσης την τρίτη μέρα, όμως με διαφορετικούς πρωταγωνιστές. Thierry Neuville και Ott Tanak τέθηκαν εκτός διεκδίκησης της νίκης και αυτή η εξέλιξη δίνει μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία στον Sebastien Ogier να επανέλθει σε περίπτωση που κερδίσει δυναμικά στο κυνήγι του τίτλου.

Η μέρα ξεκίνησε πολύ καλά για τον Ogier ο οποίος με το καλημέρα ανέβηκε τρίτος στη γενική κατάταξη, την ίδια στιγμή που ο Tanak μπροστά έδειχνε να ελέγχει τον αγώνα. Στην επόμενη ειδική ο Thierry Neuville έριξε το i20 σε χαντάκι με αποτέλεσμα να χάσει χρόνο και θέσεις.

Μετά από το λάθος του Neuville ο Ogier πέρασε δεύτερος όμως δεν έδειχνε ικανός να ανταγωνιστεί τους χρόνους του πρωτοπόρου Tanak. Παράλληλα δεχόταν ασφυκτική πίεση από τους άλλους δυο οδηγούς της Toyota, Jari-Matti Latvala και Esapekka Lappi. Μάλιστα ο πρώτος κατάφερε στην 14η ειδική να μειώσει τη μεταξύ τους διαφορά στα 1.7 δευτερόλεπτα.

Ο Ogier κατάφερνε να κρατήσει πίσω του τους δυο επιτιθέμενους και η τύχη του χαμογέλασε στη 16η ειδική όταν ο πρωτοπόρος μέχρι εκείνη τη στιγμή Tanak αποχώρησε μετά από μηχανικό πρόβλημα. Με δυο ειδικές να απομένουν για την ολοκλήρωση της μέρας ο πρώτος πλέον Ogier είδε τον Latvala να επιτίθεται ξανά και να μειώνει τη διαφορά στα 2.9. Η αντίδραση από τον πρωταθλητή ήρθε στην τελευταία ειδική της μέρας αφού κατάφερε να ανεβάσει τη μεταξύ τους διαφορά στα 4.4 δευτερόλεπτα.

Τρίτος πίσω από τους Ogier και Latvala είναι ο Esapekka Lappi ο οποίος είναι σε μάχη με τον Craig Breen. Ο οδηγός της Citroen είναι τέταρτος μόλις 3.9 και η Κυριακή με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα προμηνύει μάχες. Mads Ostberg και Andreas Mikkelsen είναι στην πέμπτη και έκτη θέση αντίστοιχα, με τους Hayden Paddon και Thierry Neuville να συμπληρώνουν την οκτάδα.

 

Ο Kale Rovanrepa (Fabia R5) συνεχίζει να προηγείται στην κατηγορία WRC 2 έχοντας το άνετο προβάδισμα πέραν του ενός λεπτού από τον ομοσταυλό του και δεύτερο στη γενική κατάταξη PonrusTidemand. Στην τρίτη θέση εξακολουθεί να είναι ο Gus Greensmith και όπως είναι τα δεδομένα εκτός απροόπτου έτσι θα παραμείνουν οι τρείς μέχρι το τέλος του αγώνα.

Οι μικρές διαφορές που έχουν οι δυο πρώτοι μεταξύ τους όπως και ο τρίτος με τον τέταρτο αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά τόσο για τη νίκη όσο και για την τρίτη θέση του βάθρου. Ο Ogier σε περίπτωση που καταφέρει να κερδίσει θα επανέλθει δυναμικά στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, ενώ στον αντίποδα ο Latvala θα επιδιώξει με τη σειρά του επίσης να κερδίσει, αφενός για να κόψει βαθμούς από τον Ogier και αφετέρου για να σημειώσει την πρώτη του φετινή νίκη.

Αποτελέσματα 3ης μέρας
  1. Ogier / Ingrassia (Ford Fiesta WRC) 2:31:22.5
  2. Latvala / Anttila (Toyota Yaris WRC) +4.4
  3. Lappi / Ferm (Toyota Yaris WRC) +11.8
  4. Breen / Martin (Citroën C3 WRC) +13.5
  5. Ostberg / Eriksen (Citroën C3 WRC) +34.1
  6. Mikkelsen / Jaeger (Hyundai i20 WRC) +36.5
  7. Paddon / Marshall (Hyundai i20 WRC) +45.4
  8. Neuville / Gilsoul (Hyundai i20 WRC) +55.5