WRC 2022 – Rallye Monte-Carlo – Μέρα 2η: Ένας Loeb από τα παλιά!!

Καθώς πλησιάζει τα 48α γενέθλια του, ο Sebastien Loeb (FordPuma) κέρδισε τις τέσσερις από τις έξι ειδικές διαδρομές της δεύτερης μέρας στις Γαλλικές Άλπεις με το Puma της M-Sport και είναι ο νέος πρωτοπόρος στον αγώνα με διαφορά 9,9 δευτερόλεπτα.

Ο Loeb ήταν δεύτερος μετά την ολοκλήρωση της πρώτης μέρας πίσω από τον παλιό αντίπαλο του Sébastien Ogier. Επιτέθηκε σήμερα στον συμπατριώτη του από το πρωί υπερκαλύπτοντας την εις βάρος του διαφορά και διατηρήθηκε πρώτος μέχρι το τέλος του σκέλους παρά το μικρό τεχνικό πρόβλημα που είχε.«Οι πρώτες τέσσερις ειδικές ήταν πραγματικά υπέροχες», εξήγησε ο Loeb, «Στην τελευταία ειδική οδήγησα καλά όμως νομίζω ότι ήταν λίγο περισσότερος παγωμένη. Προς το τέλος υπήρχε πάγος, οπότε ήταν λίγο δύσκολο. Έμεινα έκπληκτος όταν έκανα τον καλύτερο χρόνο στο shakedown στο πρώτο πέρασμα. Συνήθως στο shakedown δεν είμαι καλός αλλά με αυτό το αυτοκίνητο ήμουν αμέσως στο ρυθμό. Δεν είναι μεγάλη διαφορά αλλά είμαι χαρούμενος που προηγούμαι μετά την πρώτη μέρα».

Ο Ogier (Toyota GR Yaris) από πρώτος έπεσε στην τρίτη θέση πίσω από τον ομόσταυλό του Elfyn Evans (Toyota GR Yaris) μετά την προσεκτική προσέγγιση στους παγωμένους δρόμους στην πέμπτη ειδική. Στην επανάληψη όμως ανέβασε ρυθμούς περνώντας τελικά στη δεύτερη θέση, όντας ο ταχύτερος στην τελευταία ειδική της ημέρας.

Στην ίδια διαδρομή ο Evans είχε ένα επιφυλακτικό πέρασμα το οποίο του κόστισε δευτερόλεπτα. Ο Ουαλός τερμάτισε 12,1 μακριά από τον Ogier μετά από μια απογοητευτική μέρα όπου μάθαινε τις περιπλοκές της οδήγησης με το υβριδικό σύστημα.

Ο Thierry Neuville (Hyundai i20 N) ήταν στη μάχη για την τέταρτη θέση την οποία προς το παρόν κερδίζει. Το ξεκίνημα δεν ήταν καλό για τον Βέλγο όμως η μέρα βελτιώθηκε μετά από την πρώτη ειδική την οποία περίγραψε να “εφιάλτη” λέγοντας ότι ποτέ δεν φοβήθηκε τόσο πολύ όταν οδηγούσε.

Στη συνέχεια ο Neuville άλλαξε ρυθμίσεις στο ατμοκίνητο και ολοκλήρωσε τη μέρα 8,9 δευτερόλεπτα μπροστά από τον ομόσταυλό του Ott Tänak, με τον Craig Breen (Ford Puma) να πέφτει 2,5 δευτερόλεπτα πίσω από τον Εσθονό στην τελευταία ειδική της ημέρας.

Ο ομόσταυλός του, Gus Greensmith πανηγύρισε την πρώτη του νίκη σε ειδική στο WRC ευρισκόμενος στο τέλοςτου σκέλους στην έβδομη θέση.

Οι Takamoto Katsuta, Kalle Rovanperä και Oliver Solberg συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα,  με τον τελευταίο στη διάρκεια της μέρας να έχει ένα τετακέ και καπνό να εισρέει στο μπάκετ του i20 N, γεγονότα που τον καθυστέρησαν. Ο Adrien Fourmaux που ήταν τέταρτος μετά τις βράδυνες ειδικές, έγινε ο πρώτος που καταστρέφει υβριδικό αυτοκίνητο καθώς είχε μεγάλη έξοδο στην πρώτη ειδική της Παρασκευής όπου κατέληξε σε μια χαράδρα. Αυτός και ο συνοδηγός του Alex Coria γλίτωσαν τον τραυματισμό, αποδεικνύοντας πόσο ασφαλές είναι ο νέος κλωβός ασφαλείας που παρουσιάστηκες φέτος.

Η δράση του Σάββατου μεταφέρετε δυτικά για πέντε ειδικές διαδρομές κοιτά στο Gigne-les-Bains. Τρείς πρωινές ειδικές προηγούνται της αλλαγής ελαστικών στην πόλη πριν επαναληφθούν οι δυο τελευταίες. Η μέρα περιλαμβάνει δυο περάσματα από την μυθική Col de Fontbelle, στην οποία πιθανότατα θα υπάρχουν πολλά χιλιόμετρα χιονιού και πάγου φτάνοντας στην κορυφή του βουνού.

Αποτελέσματα Παρασκευής

1. Loeb Ford-logo 1hr 22min 49.0sec
2. Ogier Toyota +9.9sec
3. Evans Toyota +22.0sec
4. Neuville Hyundai-Logo +47.8sec
5. Tänak Hyundai-Logo +56.7sec
6. Breen Ford-logo +59.2sec