WRC 2022 – Rallye Monte-Carlo: Εκπληκτική νίκη για τον Loeb

Συγκλονιστικό ήταν το φινάλε του Rallye MonteCarlo με κύριο χαρακτηριστικό το κοντράστ συναισθημάτων. Η εξέλιξη της τελευταίας μέρας κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρων αφού μέχρι και την τελευταία ειδική διαδρομή όλα ήταν ρευστά.

Ο Ogier (Toyota GR Yaris) ξεκίνησε την προτελευταία διαδρομή του τετραήμερου αγώνα με προβάδισμα 24.6 δευτερόλεπτα. Ωστόσο ένα κλαταρισμένο ελαστικό μπροστά δεξιά έφερε τα πάνω κάτω αφού η διαφορά από τον Sebastien Loeb (Ford Puma) όχι μόνο εξαφανίστηκε αλλά ο οδηγός της Toyota οπισθοχώρησε στη δεύτερη θέση επιτρέποντας παράλληλα στον 47χρονο Loeb να πάρει το προβάδισμα.

Ο Ogier επιδίωξε να ανατρέψει την εις βάρος του διαφορά στην τελευταία ειδική που ήταν και η power stage, όμως μια πρόωρη εκκίνηση του επέφερε ποινή 10 δευτερολέπτων και ουσιαστικά συμβιβάστηκες με την δεύτερη θέση.

Ο Loeb από την πλευρά του οδήγησε με ψυχραιμία παρόλο που δεν γνώριζε για την ποινή του Ogier, κερδίζοντας έτσι τον εναρκτήριο αγώνα της νέας υβριδικής εποχής του WRC με 20.5 δευτερόλεπτα, σημειώνοντας μάλιστα την όγδοη του νίκη στο MonteCarlo.

«Αισθάνομαι πραγματικά χαρούμενος. Δεν περίμενα τόσα πολλά όταν ήρθα εδώ, αλλά ήταν ένας υπέροχος αγώνας. Ο Ogier ήταν πολύ γρήγορος και δυσκολεύτηκα λίγο χθες και ακόμη σήμερα το πρωί», ανέφερε ο Loeb.   

Ο Malcolm Wilson είπε, «Ήταν ένας απίστευτος αγώνας. Το να έρχεσαι εδώ με νέα αυτοκίνητα και να παλεύεις μέχρι την τελευταία ειδική διαδρομή είναι υπέροχο, αφού με τους νέους κανονισμούς υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός. Αυτό είναι το απίστευτο με το άθλημα του ράλι.

Δεν μπορείτε να φανταστείτε την προσπάθεια και τη δέσμευση που έχουν κάνει όλοι αυτοί οι άνθρωποι για να κάνουν το αυτοκίνητο όπως είναι. Όταν το είδα την πρώτη φορά, ήμουν τόσο σίγουρος ότι θα είχαμε έναν νικητή στα χέρια μας και φυσικά ο συνδυασμός του Loeb με το αυτοκίνητο μας είναι απίστευτος».

Πέραν από τον νικητή Loeb, η Ford είδε ακόμα ένα αυτοκίνητο της στην πρώτη τριάδα. Ο Craig Breen πέρασε τρίτος χθες, θέση την οποία διατήρησε και σήμερα αφού κινήθηκε εκ του ασφαλούς.

Ο Kalle Rovanperä (Toyota GR Yaris) κέρδισε την power stage μαζεύοντας πέντε επιπλέον βαθμούς ενώ στην γενική κατάταξη τερμάτισε τέταρτος μετά την εμφανή βελτίωση της απόδοσης του τις τελευταίες δυο μέρες.

Παρά τα προβλήματα που είχε ο Gus Greensmith εντούτοις κατάφερε να φέρει το τρίτο Puma στην πέμπτη θέση, με τον Thierry Neuville να είναι ο μοναδικός διακριθείς για την Hyundai καθώς τερμάτισε στην έκτη θέση.  
Ο Elfyn Evans πήρε τέσσερις βαθμούς από την power stage, τρείς μάζεψε ο Neuville, δύο ο Loeb και ένα ο Ogier.