WRC 2: Δυνατή αρχή για τον Mikkelsen

Ο Andreas Mikkelsen ξεκίνησε δυνατά τη νέα σεζόν στην κατηγορίαWRC2. Μετά την κατάκτηση του τίτλου στην κατηγορία πέρυσι, ο Νορβηγός συνεχίζει και φέτος να αγωνίζεται στο WRC2 σε μια προσπάθεια να κερδίσει μια θέση σε ομάδα κατασκευαστών και να οδηγήσει στην κορυφαία κατηγορία αυτοκίνητο Rally1.

Στο Rallye Monte-Carlo, o Mikkelsen πέρασε στην πρώτη θέση το πρωί του Σαββάτου μετά που ο Stéphane Lefebvreείχε ατύχημά με το  Citroën C3 Rally2. Παρόλα αυτά όμως, ο Mikkelsen δεν μπορούσε να εφησυχάσει και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στην ειδική Saint-Geniez / Thoard το απόγευμα του Σαββάτου όταν τρύπησε το μπροστινό δεξί ελαστικό στο Škoda Fabia Rally2.Χάρη στη γρήγορη αλλαγή από αυτόν και τον συνοδηγό του Torstein Eriksen, το δίδυμο διατήρησε το προβάδισμα το οποίο κράτησαν μέχρι το τελευταίο σκέλος της Κυριακής, κερδίζοντας έτσι τον αγώνα με διαφορά 55,4 δευτερόλεπτα.«Δεν θα μπορούσα να ζητήσω καλύτερο ξεκίνημα στη σεζόν», είπε ο Mikkelsen. «Ο Torstein τα πήγε τόσο καλά από την πρώτη ειδική και είμαι πολύ χαρούμενος. Υπήρχαν πολύ δύσκολες συνθήκες αλλά τα καταφέραμε πολύ καλά» πρόσθεσε.

Ο Erik Cais με Ford Fiesta Rally2 ήταν ο πλησιέστερος αντίπαλος του Mikkelsen. Ο Τσέχος οδηγός ήταν ευχαριστημένος που τερμάτισε στην δεύτερη θέση, πετυχαίνοντας τον δεύτερο τερματισμό στο βάθρο σε ισάριθμους αγώνες στο WRC. Διακρίθηκε επίσης και στην κατηγορία WRC 2 Junior όπου τερμάτισε 1 λεπτό και 12,1 δευτερόλεπτα μπροστά από τον οδηγό της Toksport, Nikolay Gryazin.

Η τρίτη θέση του Gryazin (Citroën C3 Rally2) ήρθε μετά τις ατυχίες των Grégoire Munster (Hyundai i20 Rally2) και Yohan Rossel (Citroën C3 Rally2). Και οι δυο οδηγοί είχαν σκασμένο ελαστικό στο πρώτο πέρασμα της Κυριακής από την ειδική Briançonnet/Entrevaux, χάνοντας θέσεις στη γενική κατάταξη.

Ο Sean Johnson επωφελήθηκε επίσης από τα προβλήματα των προαναφερθέντων και τερμάτισε τέταρτος 57,1 δευτερόλεπτα πίσω από τον Gryazin, πετυχαίνοντας έτσι το καλύτερο αποτέλεσμα στην καριέρα του μέχρι στιγμής.Ο Muster μετά την ατυχία με το σκασμένο ελαστικό έπεσε 32 δευτερόλεπτα πίσω από τον Johnson, ενώ ο Rossel συμβιβάστηκε με την έκτη θέση. Παρά την ατυχία του o Rossel κατάφερε να μαζέψει πέντε επιπλέον βαθμούς αφού κέρδισε την Power Stage.

Ο Eric Camilli οδήγησε όχι για πολύ όμως καθώς αποσύρθηκε την Παρασκευή με χαλασμένη ανάρτηση στο Citroën C3 Rally2. Εκτός αγώνα έμεινε και ο Marco Bulacia μετά απο βλάβη στον κινητήρα του Fabia.