WRC 2021- 09. ΕΚΟ Rally Acropolis- leg2- Αλλού ο Rovanpera!

Ο νεαρός Kalle Rovanpera είναι ο οδηγός που ξεχώρισε στο δεύτερο σκέλος του Ράλλυ Ακρόπολις. Ο οδηγός της Toyota, στην πρώτη του συμμετοχή στο Ράλλυ Ακρόπολις, έδωσε το ρυθμό στις γεμάτες κόσμο ειδικές του Σαββάτου και πήρε σημαντικό προβάδισμα για τη νίκη.

Ο Φινλανδός πίεσε με το καλημέρα και απομακρύνθηκε από τους Ott Tanak (Hyundai i20 WRC) και Sebastien Ogier (Toyota Yaris WRC) κερδίζοντας όλες τις ειδικές του πρωινού loop. Η ανωτερότητα του Rovanpera ήταν αισθητή και στο “μάτι” με τον 21χρονο να ξεσηκώνει τους θεατές με τα περάσματα του. Παρά το γεγονός ότι, λόγω κακής επιλογής setup, έχασε χρόνο το απόγευμα, επιστρέφοντας τελικά  στη Λαμία μισό λεπτό μπροστά από τον Tanak.

O Εσθονός με τη σειρά του δεν κατάφερε να ακολουθήσει το ρυθμό του νεαρού και αρκέστηκε στο να κρατήσει πίσω του τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Sebastien Ogier με τον οποίο είχαν ωραία μάχη καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Την διαφορά την έκανε ο Tanak στην τελευταία ειδική του Σαββάτου την οποία κέρδισε και πήρε ανάσα σχεδόν 10 δευτερολέπτων από τον επικεφαλής της βαθμολογίας. Ο Γάλλος βέβαια δεν είναι διατεθειμένος να πάρει ρίσκα για να κερδίσει τη θέση, αφού ο μεγάλος του στόχος είναι το Πρωτάθλημα. Η τρίτη θέση, σε συνδυασμό με τα προβλήματα των βασικών του αντιπάλων στη μάχη του τίτλου, τον ικανοποιεί απόλυτα.

Ο Dani Sordo (Hyundai i20 WRC) διατηρεί την τέταρτη θέση κάνοντας αυτό που ξέρει να κάνει καλά 24 δευτερόλεπτα από τον πρώτο, χωρίς να απειλεί, ενώ ακόμα πιο πίσω βρίσκονται τα δύο Ford Fiesta WRC με οδηγούς τους Adrien Fourmaux και Gus Greensmith που παρόλα αυτά κινούνται αξιοπρεπώς στα ελληνικά βουνά.

Ο διεκδικητής του τίτλου Elfyn Evans (Toyota Yaris WRC)κατάφερε να αναρριχηθεί στην έβδομη θέση, μετά τα προβλήματα με το κιβώτιο ταχυτήτων που αντιμετώπισε στο πρώτο σκέλος, ενώ ο νικητής του τελευταίου αγώνα Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) μόλις που κατάφερε να μπει στη βαθμολογούμενη δεκάδα έχοντας κι αυτός τραβήξει τα πάνδεινα την πρώτη ημέρα στα ελληνικά βουνά.

Σφαγή στην κατηγορία WRC2 με τον Βολιβιανό Marqito Bulacia (Skoda Fabia Rally2 Evo) να ανακτά μόλις στην τελευταία ειδική το προβάδισμα που είχε χάσει από τον team-mate του Andreas Mikkelsen (Skoda Fabia Rally2 Evo) με τη διαφορά τους να μην ξεπερνά το δευτερόλεπτο.

Στο WRC3 ο Yohan Rossel (Citroen C3 Rally2) ανέτρεψε τα δεδομένα και πέρασε στην κορυφή κάνοντας σημαντικό βήμα τίτλου. Ο Kajetan Kajetanowicz (Skoda Fabia Rally2 Evo) πρέπει να  καλύψει τα 19 δευτερόλεπτα που τον χωρίζουν από την κορυφή για να έχει ελπίδες τίτλου, ενώ ο Chris Ingram (Skoda Fabia Rally2 Evo) υποχώρησε τρίτος.

Πρώτοι Έλληνες, παραμένουν οι Γιώργος Κεχαγιάς- Μάριος Τσαούσογλου (Skoda Fabia Rally2 Evo) που βρίσκονται παράλληλα στην πέμπτη θέση του WRC3. Δεύτερο ελληνικό πλήρωμα είναι οι Βασίλης και Γιάννης Βελάνης (Skoda Fabia Rally2 Evo) που συνεχίζουν να οδηγούν με μυαλό αποφεύγοντας τα προβλήματα, κάτι που απαιτείται για τη διάκριση στο Ράλλυ Ακρόπολις. Οι  Ιορδάνης Σερδερίδης- Fred Miclotte (Ford Fiesta WRC) υποχώρησαν τρίτοι διασκεδάζοντας τη συμμετοχή τους στη μεγάλη κατηγορία και θα παλέψουν αύριο να ανακτήσουν τη δεύτερη θέση.  Στην Ελληνική κατάταξη ακολουθούν οι “Panagiotis Roustemis”- Κωνσταντίνος Νικολόπουλος (Citroen DS3 R5) που πραγματοποιούν εξαιρετική εμφάνιση, ενώ πιο πίσω συνεχίζουν οι Γιάννης Πλάγος- Άλκης Ρέντης (Citroen C3 Rally2), Θέμης Χαλκιάς- Ανδρέας Βίγκος (Ford Fiesta R5), Νίκος Ζιώβας- Χρήστος Κουζιώνης (Ford Fiesta Rally3). Οι Πάνος Χατζητσοπάνης- Νίκος Πετρόπουλος (Ford Fiesta Rally2)αποχώρησαν πριν τη Γραβιά, ενώ και οι θεαματικοί Νώντας Καρανικόλας- Γιώργος Βασιλάκης (Ford Fiesta R5) δεν ολοκλήρωσαν το σκέλος.

Οι Σίμος Γαλαταριώτης- Αντώνης Ιωάννου (Volkswagen Polo R5) παραμένουν πρώτο κυπριακό πλήρωμα, στην 21η θέση της γενικής κατάταξης και στην 12η θέση της  RC2. 27Οι στη γενική οι Πέτρος Παντελή- Πάμπος Λαός (Citroen DS3 R5) ακολουθούν 27οι γενικής, Κανονικά συνεχίζουν τον αγώνα τους  και οι Λούης Παπαγεωργίου- Βασίλης Κούγιας (Peugeot 208 Rally4) στην τρίτη θέση της RC4.

Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις ολοκληρώνεται την Κυριακή με 3 ειδικές διαδρομές και τη θρυλική διαδρομή του Ταρζάν να αποτελεί την  power stage του Ράλλυ Ακρόπολις!