WRC 2021- 09. ΕΚΟ Rally Acropolis- leg1- Ο Rovanpera προηγείται, όλα είναι ανοικτά

Με την παρουσία χιλιάδων φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού, τόσο στην υπερειδική στην Πλατεία Συντάγματος, όσο και στα βουνά της Στερεάς Ελλάδας ολοκληρώθηκε το πρώτο σκέλος του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις. Οι πειθαρχημένοι, στην πλειοψηφία τους, φίλαθλοι του αγώνα απόλαυσαν πολύ θέαμα απο τους πρωταγωνιστές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ αλλά και μια συγκλονιστική μάχη στην κορυφή για την επικράτηση.

Οι Kalle Rovanpera (Toyota Yaris WRC), Ott Tanak (Hyundai i20 WRC) και Sebastien Ogier (Toyota Yaris WRC) μοιράστηκαν τις νίκες στις 6 ειδικές διαδρομές του πρώτου σκέλους και θα τα δώσουν όλα για τη νίκη στις δύο δύσκολες ημέρες που τους περιμένουν. Η μεταξύ τους διαφορά δεν ξεπερνάει τα 4 δευτερόλεπτα, με τον νεαρό Φινλανδό στην κορυφή, και τους δύο παγκόσμιους πρωταθλητές πίσω του.

Ο έμπειρος Dani Sordo (Hyundai i20 WRC) ακολουθεί στην τέταρτη θέση, 24 δευτερόλεπτα από τον πρώτο, χωρίς να απειλεί, ενώ ακόμα πιο πίσω βρίσκονται τα δύο Ford Fiesta WRC με οδηγούς τους Adrien Fourmaux και Gus Greensmithπου παρόλα αυτά κινούνται αξιοπρεπώς στα ελληνικά βουνά.

Οι άτυχοι της πρώτης ημέρας ήταν ο Elfyn Evans (Toyota Yaris WRC) που αντιμετώπισε πολλά προβλήματα με το κιβώτιο ταχυτήτων μένοντας πίσω σχεδόν 5 λεπτά, ο Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) που έμεινε χωρίς υδραυλική υποβοήθηση κι έπεσε αρκετά πίσω στην κατάταξη και ο Pierre-Louis Loubet (Hyundai i20 WRC) που βγήκε από το δρόμο στην τελευταία ειδική έχοντας μέχρι εκείνη τη στιγμή χάσει πολύ χρόνο από κλατάρισμα.

Στην κατηγορία WRC2 προηγείται η έκπληξη της ημέρας, ο νεαρός Βολιβιανός Marqito Bulacia (Skoda Fabia Rally2 Evo) μπροστά από τον team-mate του και επικεφαλής της βαθμολογίας του πρωταθλήματος Andreas Mikkelsen (Skoda Fabia Rally2 Evo). Ο έτερος διεκδικητής του τίτλου Mads Ostberg (Citroen C3 Rally2) εγκατέλειψε από έξοδο, ενώ ο πρωτοπόρος της κατάταξης της κατηγορίας στις πρώτες ειδικές νεαρός Oliver Solberg (Hyundai i20 Rally2) αποχώρησε με πρόβλημα στην ανάρτηση.

Στο WRC3 προηγείται ο Πρωταθλητής Ευρώπης του 2019 Chris Ingram (Skoda Fabia Rally2 Evo) με ακόμα δύο τσέχικα όπλα, αυτά των Kajetan Kajetanowicz και Emil Lindholm (Skoda Fabia Rally2 Evo) να τον καταδιώκουν. Ο επικεφαλής της βαθμολογίας Yohan Rossel (Citroen C3 Rally2) βρίσκεται στην τέταρτη θέση, σχεδόν μισό λεπτό πίσω από την κορυφή και κάνει αγώνα αναμονής.

Πρώτοι Έλληνες, στην 6η θέση της κατάταξης του WRC3 τερμάτισαν το πρώτο σκέλος οι Γιώργος Κεχαγιάς- Μάριος Τσαούσογλου (Skoda Fabia Rally2 Evo) που εντυπωσιάζουν με τα περάσματα τους. Το, “ελληνικό” Ford Fiesta WRC των Ιορδάνη Σερδερίδη- Fred Miclotte (Ford Fiesta WRC) βρίσκεται στη δεύτερη Ελληνική θέση, μια ανάσα μπροστά από τους Βασίλη και Γιάννη Βελάνη (Skoda Fabia Rally2 Evo) οι οποίοι συνδυάζουν ουσία και θέαμα. Οι Πάνος Χατζητσοπάνης- Νίκος Πετρόπουλος (Ford Fiesta Rally2) μετά από ένα μουδιασμένο ξεκίνημα, ανέβασαν ρυθμό σε Θήβα και Ελάτεια και κέρδισαν αρκετές θέσεις, ενώ αξιοπρεπής είναι και η παρουσία των “Panagiotis Roustemis”- Κωνσταντίνου Νικολόπουλου (Citroen DS3 R5) λίγα δευτερόλεπτα πίσω από τους πρώην Πρωταθλητές Ελλάδας. Πλούσιο θέαμα προσέφεραν στους θεατές και οι Γιάννης Πλάγος- Άλκης Ρέντης (Citroen C3 Rally2), Θέμης Χαλκιάς- Ανδρέας Βίγκος (Ford Fiesta R5), Νώντας Καρανικόλας- Γιώργος Βασιλάκης (Ford Fiesta R5) που όμως αντιμετώπισαν προβλήματα κι έμειναν πίσω στην κατάταξη.

Γνωρίζοντας ότι το Ράλλυ Ακρόπολις είναι ένας από τους πιο δύσκολους αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ και απαιτεί σοβαρότητα και υπομονή, δεν παρασύρθηκαν στο ρυθμό των “παγκοσμίων” οι PETROLINA Racing Team Σίμος Γαλαταριώτης- Αντώνης Ιωάννου (Volkswagen Polo R5) που βρίσκονται στην 13η θέση της  RC2 μεταξύ των 28 αγωνιστικών της κατηγορίας που συνεχίζουν. Οι Πέτρος Παντελή- Πάμπος Λαός (Citroen DS3 R5) ακολουθούν 19οι RC2, ενώ στη μάχη της δικίνητης κατηγορίας οι Λούης Παπαγεωργίου- Βασίλης Κούγιας (Peugeot 208 Rally4) βρίσκονται στην τρίτη θέση. Οι Αλέξανδρος Τσουλόφτας- Στέλιος Ηλία αποχώρησαν νωρίς από το Ακρόπολις όταν μετά από άλμα στα πρώτα χιλιόμετρα των “Αγίων Θεοδώρων” έσπασε η ανάρτηση του Volkswagen Polo R5.

Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις συνεχίζεται το Σάββατο με 6 ειδικές διαδρομές στα βουνά της Φθιώτιδας και της Φωκίδας και είναι μεγάλη ευκαιρία για όσους έχουν τη δυνατότητα να ανεβούν στο βουνό και να απολαύσουν θέαμα!