WRC 2021: Ανακοινώθηκε η σύνθεση της Hyundai

Με τους Thierry Neuville και Ott Tanak να διατηρούν συμβόλαιο για την ερχόμενη σεζόν, ήταν κάπως αναμενόμενο το γεγονός ότι οι Dani Sordo και Craig Breen θα συμπλήρωναν τη σύνθεση της Hyundai Motorsport για την επερχόμενη σεζόν και θα μοιράζονταν το τρίτο i20, όπως έγινε και με τον Loeb φέτος.

Ο Sordo με αυτή τη συμφωνία θα είναι στις τάξεις της ομάδας για όγδοη χρονιά. Ο Ισπανός έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της Hyundai στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, σημειώνοντας τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη στον αγώνα Rally Italia Sardegna.

Ο Sordo προορίζετε να έχει νέο συνοδηγό καθώς ο Carlos DelBarrio θα είναι συνοδηγός του Fabrizio Zaldivar από τη νέα χρονιά. Η έμπειρη Sara Fernandez, η οποία συνοδήγησε με τον συμμετέχον στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ράλι Efren Llarena, θα είναι η αντικαταστάτρια του.

Ο πρώτος αγώνας για τον Sordo το 2021 είναι στο Μόντε Κάρλο, με τον Breen ο οποίος έτρεξε σε δυο αγώνες φέτος, να ξεκινά από το δεύτερο γύρο στην Σουηδία. «Το γεγονός ότι έχω την ευκαιρία να αγωνιστώ στις ειδικές διαδρομές του παγκοσμίου πρωταθλήματος με την Hyundai Motorsport αποτελεί όνειρο για μένα,» ανέφερε ο Ιρλανδός. «Παρόλο που έτρεξα με την ομάδα περιστασιακά το 2018, φέτος δείξαμε τις προθέσεις μας με τη δεύτερη θέση στην Εσθονία. Μας δίνει κάτι συναρπαστικό στο οποίο μπορούμε να χτίσουμε. Η ομάδα μας εμπιστεύθηκε τη θέση και περιμένει περισσότερα καλά αποτελέσματα από εμάς το 2021.»

Από την πλευρά του ο Sordo είπε, «Το είπα και πριν, η Hyundai Motorsport είναι σαν την οικογένεια μου και αυτό ήταν κάτι περισσότερο από ξεκάθαρο το 2020.Είχαμε μια ανταγωνιστική χρονιά και υποστηρίξαμε ο ένας τον άλλο. Είμαι ευτυχής που υπήρξα μέλος αυτής της ομάδας από την αρχή και συνεχίζουμε να μεγαλώνουμε κάθε χρονιά. Η δεύτερη μου νίκη με την ομάδα στην Σαρδηνία ήταν μια επανάληψη του τί είχαμε πετύχει το 2019 και ήταν ένα τρανό παράδειγμα το μπορούμε να συνεχίσουμε τις επιτυχίες μαζί.»

Πηγή:wrc.com