43o Venus Rally 2020: Στην Πάφο κρίνετε ο φετινός πρωταθλητής

Με το 43o Venus Rally γράφετε ο επίλογος του φετινού Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι, το οποίο διοργανώνει ο σύνδεσμος Αυτοκινήτου Πάφου υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τέσσερις ειδικές διαδρομές επαναλαμβανόμενες οι οποίες χωρίζονται σε δυο μέρες. Το Σάββατο θα διεξαχθούν οι ειδικές Ίνεια-Νέο Χωριό (11:43 / 15:04) και Αργάκα-Σταυρός (12:31 / 15:52) και την Κυριακή οι ειδικές Αναδιού-Σταυρός (10:03 / 13:14) και Σταυρός-Κανναβιού (10:36 / 13:47). Η εκκίνηση θα γίνει στις 11 το πρωί του Σαββάτου και ο τερματισμός γύρω στις 15:30 την Κυριακή, όπου και τα δυο θα λάβουν χώρα μπροστά από το δημαρχείο Πάφου.

Στις κλασσικές ειδικές του δάσους Πάφου θα παρακολουθήσουμε μια επανάληψη του περσινού αγώνα, όπου οι ίδιοι τρείς διεκδικητές θα ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς τους με φόντο τον πολυπόθητο τίτλο.

Οι Petrolina ENI Racing Team Γιάγκου/Κυριάκου (Hyundai i20 R5), οι Petrolina ENI Racing Team Γαλαταριώτης/Ιωάννου (Volkswagen Polo GTI R5) και οι Q8 Παντελή/Χριστοδούλου (Citroen DS3 R5) είναι τα πληρώματα που βρίσκονται στη μάχη του τίτλου και θέλουν να εκμεταλλευτούν τον αυξημένο συντελεστή βαθμολογίας (1.5) με απώτερο σκοπό την υλοποίηση του στόχου τους που δεν είναι άλλος από το πρωτάθλημα.

Πέραν από τους τρείς επίδοξους πρωταθλητές, φαβορί για νίκη στον αγώνα είναι και το πλήρωμα των Petrolina ENI Racing Team Τσουλόφτα/Ηλία (Volkswagen Polo GTI R5), οι οποίοι επιστρέφουν στην αγωνιστική δράση μετά το φετινό Cyprus Rally.

Τρία πληρώματα θα κυνηγήσουν τη νίκη στην κατηγορία RC2 όπου και εδώ θα κριθεί ο φετινός πρωταθλητής. Οι Χριστοδούλου/Ξενοφώντος (Subaru Impreza), αγωνιζόμενοι εντός έδρας έχουν τον πρώτο λόγο τόσο για τη νίκη όσο και για το πρωτάθλημα, με τους Αντωνίου/Πιερή (Mitsubishi Lancer EVO9) και τους Q8 Παφίτη/Βασιλείου (Mitsubishi Lancer EVO9) να αναμένονται δυνατοί αντίπαλοι στη μάχη της πρωτιάς.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει και η κατηγορία RCS2 όπου σε αυτή θα αγωνιστούν πέντε πληρώματα. Ο έμπειρος Ιάκωβος Πενταράς με συνοδηγό τον Αντώνη Γεωργίου είναι εκ των φαβορί για επικράτηση όμως απέναντι τους θα έχουν τους ταχύτατους Σωκράτους/Ευριπίδου (Subaru Impreza) και τους διψασμένους για διάκριση Κωνσταντίνου/Ζάκο (Mitsubishi Lancer EVO7). Μετά από αρκετό καιρό επιστρέφει στην αγωνιστική δράση ο Γιώργος Ορφανου με συνοδηγό τον Φίλιππο Φιλιππίδη (Subaru Impreza), με τους Έλληνα /Μιχαήλ (Mitsubishi Lancer EVO7) να θέλουν απλό τερματισμό για να εξασφαλίσουν τον τίτλο στην κατηγορία.

entry list venus rally

Στη δικίνητη κατηγορία και πιο συγκεκριμένα στην RC4, ο Χρυσόστομος Παντελή με συνοδηγό τον Θωμά Θεοφάνους (FordFiesta) είναι φαβορί για τον τίτλο όμως τους ίδιους στόχους έχουν και οι Τανούσης/Χριστοδούλου (Toyota Yaris) οι οποίοι στην Πάφο θα επιδιώξουν να ανατρέψουν τα δεδομένα.

Τέλος, στην κατηγορία RCS1 θα αγωνιστούν οι Νίκος και Στέφανος Φράγκου (Suzuki Vitara), με τη λίστα συμμετοχών να περιλαμβάνει τέσσερα μεικτά πληρώματα τα οποία είναι ο Νίκος  Μιλτιάδους, ο οποίος  επιστρέφει μετά απο αρκετά χρόνια απουσίας και αναβαθμισμένος αφού απο το γνωστό Mitsubishi Lancer EVO6 μεταπήδησε στο Mitsubishi Lancer EVO9 και για συνοδηγό θα έχει τον υιό του Μιλτιάδη, οι νεαροί Σιώφερος/Γεωργίου (Mitsubishi Lancer EVO6), Τίλλευ/Πετρκίδης (Subaru Impreza) και Μιχαηλίδης/Λαός (Subaru Impreza).

Προϊστορία

Την τελευταία πενταετία μετρούμε τέσσερις διαφορετικούς νικητές, εκ των οποίων οι τρείς θα αγωνιστούν και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Το 2015 και το 2016 νικητής στο Venus Rally αναδείχθηκε ο Χρίστος Δημοσθένους ο οποίος στο τέλος της εκάστοτε χρονιάς ήταν και ο πρωταθλητής.

Το 2017 ο Αλέξανδρος Τσουλόφτας έφυγε νικητής από την Πάφο, όμως το πρωτάθλημα το κέρδισε ο Σίμος Γαλαταριώτης.

Ο τελευταίος, διάνυσε μια εκπληκτική σεζόν το 2018 κερδίζοντας τους πέντε από τους έξι αγώνες του πρωταθλήματος όπου μεταξύ αυτών ήταν και το Venus Rally, με τελικό αποτέλεσμα να στευθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πρωταθλητής.

Τέλος, την περσινή περίοδο μετά από ένα συγκλονιστικό φινάλε, ο Πέτρος Παντελή κατάφερε ένα άθλο καθώς με το συμβατικό Lancer EVO10 κέρδισε το πρωτάθλημα απέναντι σε αυτοκίνητα R5 με τη μικρότερη διαφορά που κρίθηκε ποτέ το Παγκύπριο Πρωτάθλημα, η οποία ήταν μόλις μισός βαθμός.

entry list venus rally

Venus Maps