WRC 2020: Αναμένεται αλλαγή ημερομηνίας για την Ιταλία

Ο αγώνας της Ιταλίας είναι ο τελευταίος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι που επηρεάζεται στην προσπάθεια της FIAκαι του Promoter του WRC να ενώσουν τα κομμάτια μαζί ούτως ώστε να συγκροτηθεί το πρόγραμμα για το δεύτερο μισό της φετινής χρονιάς.

Ο αγώνας με βάση το Alghero αναμένεται να αλλάξει ημερομηνία η οποία θα ανακοινωθεί την Πέμπτη και από το τέλος Οκτωβρίου που ήταν προγραμματισμένος θα διεξαχθεί στις 8-11 Οκτωβρίου, τρείς βδομάδες νωρίτερα από την προηγούμενη ημερομηνία.

Αυτές οι εξελίξεις θα ανακοινωθούν το πιθανότερο μαζί με την ακύρωση του Ράλι Γερμανίας. Οι ακύρωση της Γερμανίας αναμένετο να ανακοινωθεί την Τρίτη, όμως οι ιθύνοντες από την FIA θα το ανακοινώσουν επίσημα μαζί με την αλλαγή της Ιταλίας την Πέμπτη.

Αυτή η αλλαγή θα δημιουργήσει κενό έξι βδομάδων και άνετα μπορεί να τοποθετηθεί αγώνας στο τέλος Οκτωβρίου. Η αποχώρηση της Γερμανίας από το φετινό πρωτάθλημα αφήνει το ημερολόγιο με τέσσερις αγώνες όπου μεταξύ αυτών είναι και ο νεοφερμένος στο WRC, το Ypres Rally, το οποίο θα διεξαχθεί 19-22 Νοεμβρίου.

Οι προετοιμασίες για το Ράλι Εσθονίας συνεχίζονται, με τις ομάδες να φτάνουν στο Tartu αργότερα αυτή τη βδομάδα. Αυτός θα είναι ο πρώτος αγώνας του WRC μετά το Ράλι Μεξικού το οποίο διεξήχθη τον Μάρτιο.