Σειρά στο Γερμανικό WRC να ακυρωθεί

Όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι το Ράλι της Γερμανίας που όπως όλα δείχνουν πάει για ακύρωση, είναι το πιο πρόσφατο θύμα της πανδημίας του κορονϊού για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι WRC.

Οι διοργανωτές είχαν ήδη προγραμματίσει να περιορίσουν τον φετινό αγώνα για να διεξαχθεί αποκλειστικά στα όρια της στρατιωτικής περιοχής Baumholder.

Ωστόσο, ο αγώνας με έδρα το Bostalseeπου ήταν πάντα υπό αμφισβήτηση μετά από τους περιορισμούς της περιφερειακής κυβέρνησης στις μαζικές συγκεντρώσεις που απαγόρευαν τη συγκέντρωση περισσότερων από 350 ατόμων, αλλά το ADAC – ASN της Γερμανίας – επιβεβαίωσε τελικά από την Τρίτη την ακύρωση τελικά του αγώνα.

«Τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε δουλέψει αρκετά καλά και εποικοδομητικά με το Υπουργείο Εσωτερικών του Saarland, τις τοπικές αρχές και το Bundeswehr [γερμανικές ένοπλες δυνάμεις] στο Baumholder», δήλωσε ο Thomas Voss, επικεφαλής της ADAC Motorsport.

«Δυστυχώς όμως, οι επίσημες απαιτήσεις δεν μας επιτρέπουν να πραγματοποιήσουμε τον αγώνα. Επίσης, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Rhineland-Palatinate, επιτρέπεται το μέγιστο 350 άτομα να εισέλθουν στην περιοχή του αγώνα υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

Αυτός ο αριθμός ατόμων είναι με τα πιο ενθαρρυντικά δεδομένα, δεδομένου ότι οι συμμετέχοντες περιλαμβάνονται ήδη στον υπολογισμό, έτσι με αυτά τα δεδομένα δεν είναι δυνατόν να διεξαχθεί ένας γύρος παγκόσμιου πρωταθλήματος. Επιπλέον, η περιοχή στο Baumholder έχει περιφέρεια περίπου 80 χλμ. Ως διοργανωτής, δεν είναι δυνατόν να διασφαλιστεί ότι ο χώρος θα είναι ασφαλής με τέτοιο τρόπο ώστε οι άνθρωποι να μην αποκτούν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στις ειδικές και επομένως, να παραβιάζουν τους επίσημους κανονισμούς.»

Εκτός από την απουσία για μια χρονιά το 2009, η Γερμανία υπήρξε το βασικό κομμάτι του ημερολογίου WRC από τότε που μπήκε σε αυτό το 2002.

Ο αγώνας κέρδισε γρήγορα τη φήμη ως ένας από τους πιο μοναδικούς και απαιτητικούς ασφάλτινους της χρονιάς, με τον εννέα φορές παγκόσμιο πρωταθλητή WRC Sébastien Loeb, ο οποίος επικράτησε σε αυτό οκτώ φορές διαδοχικά από το 2002-2010, να είναι ο κυρίαρχος σε αυτόν.

Τα τελευταία χρόνια ο αγώνας υπήρξε επιτυχημένος για τον τρέχοντα παγκόσμιο πρωταθλητή Ott Tänak ο οποίος έχει επικρατήσει σε όλους από το 2017.

Το Ράλι της Γερμανίας μαζί με αυτό της Χιλής, Αργεντινής,  Πορτογαλίας, Κένυας, Φινλανδίας, Νέα Ζηλανδίας, Ουαλίας και Ιαπωνίας είναι οι φετινοί αγώνες που ακυρώθηκαν λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας κοροναϊού.

Η σεζόν 2020 θα συνεχιστεί το επόμενο Σαββατοκύριακο στην Εσθονία, με τους αγώνες σε Τουρκία, Σαρδηνία και Βέλγιο να συμπληρώνουν ένα ημερολόγιο επτά αγώνων.