WRC 2020: Χωρίς Σαφάρι φέτος

Το φετινό Safari Rally ακυρώθηκε, με την Αφρική να επιστρέφει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι την επόμενη σεζόν.

Η ανακοίνωση έγινε μετά από σημαντικές και υψηλού επιπέδου συζητήσεις μεταξύ της κυβέρνησης της Κένυας, της FIA και του Promoter του WRC, καθώς συνεχίζεται η πανδημία του Covid-19. Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί στην Αφρικάνικη ήπειρο παραμένουν και οι ομάδες που εμπλέκονται στο WRC είχαν εκφράσει τις ανησυχίες τους σχετικά με τη συμμετοχή τους στον αγώνα το τετραήμερο 16-19 Ιουλίου.

«Είμαστε ευγνώμονες στον Πρόεδρο Uhuru Kenyatta για τη μεγάλη υποστήριξη και συμβολή του. Συζητήσαμε για τα επόμενα καλύτερα βήματα», ανέφερε ο Amina Mohamed, γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου για τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και την κληρονομιά.

«Είμαστε επίσης ευγνώμων και στον πρόεδρο της FIA κ.Jean Todtκαι τον Promoter του WRC με επικεφαλής τον Oliver Ciesa για την υποστήριξη τους από τότε που δεσμευτήκαμε για να επιστρέψει το Safari Rally στο WRC».

Το Safari ήταν προγραμματισμένο να επιστρέψει στο ημερολόγιο του WRC για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια αυτό το καλοκαίρι. Μετά και από αυτή την εξέλιξη οι εργασίες για τον αγώνα συνεχίζονται για το 2021. Το Safari Rally είναι ο τέταρτος αγώνας του WRC που επηρεάζεται λόγω του Covid-19. Το Rally Argentinaπαραμένει σε αναβολή, όπως επίσης και η Ιταλία, ενώ το Ράλι Πορτογαλίας έχει ήδη ακυρωθεί.

Ο επόμενος προγραμματισμένος αγώνας είναι στην Φινλανδία τον Αύγουστο.