WRC 2020: Ο Promoter ψάχνει νέους αγώνες

Σύντομα θα είναι γνωστό ποιες χώρες δε θα διοργανώσουν αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, με τα πλάνα σχεδόν να ολοκληρώνονται για το νέο ημερολόγιο.

Με τρείς αγώνες να παραμένουν μέχρι στιγμής στο ημερολόγιο, υπάρχει μια σύγχυση ως προς το αν θα γίνουν επιπλέον τέσσερις ή πέντε οι αγώνες για να ολοκληρωθεί η σεζόν από χώρες οι οποίες φυσιολογικά δε θα διοργάνωναν αγώνα WRC. Στα νέα που είδαν το φως της δημοσιότητας την Τρίτη, τα οποία ανέφεραν ότι η Λετονία είναι σε συζητήσεις με τον promoter του WRC και την FIA, πλέον στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το Βέλγιο το οποίο φέρετε να είναι σε θέση να διοργανώσει αγώνα, όπως επίσης η Εσθονία, δυο αγώνες η Ισπανία ή και οπουδήποτε αλλού υπάρχει αυτή η δυνατότητα.

Η είσοδος ενός αγώνα στο WRC δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα καθώς αρχικά το service park θα πρέπει να γίνει μεγαλύτερο. Η συνεργασία με το WRC δεν είναι εύκολη υπόθεση αφού απαιτούνται τεράστια ποσά και ώρες για ένα τέτοιο αγώνα και αυτό δεν είναι εύκολο για όλους.

Και ενώ η F1 είναι έτοιμη να αγωνιστεί εδώ και βδομάδες, ο promoter του WRC Simon Larkin μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η επανεκκίνηση του WRC στο διαδικτυακό συμβούλιο που έγινε την Τρίτη.

«Ζηλεύω αυτούς που μπορούν να κλείσουν ένα στάδιο», είπε ο Larkin και συνέχισε, «είναι δύσκολο για εμάς να εξασφαλίσουμε 150 χιλιόμετρα ειδικών για κάθε μέρα. Για αυτό το λόγο η επανεκκίνηση μας επηρεάστηκε λίγο περισσότερο από τους άλλους, όπως επίσης και ο προγραμματισμός στο ημερολόγιο του WRC. Υπάρχουν επίσης σφικτά χρονοδιαγράμματα και νομικές απαιτήσεις τα οποία δυσκολεύουν τις προσπάθειες για να κλείσουμε και να έχουμε μονομερή πρόσβαση σε δημόσιους δρόμους.

Πιθανότατα θα πρέπει να περιμένουμε λίγο περισσότερο για να δούμε τι θα γίνει με όλους αυτούς τους κυβερνητικούς κανονισμούς που έχουν οι χώρες που πάμε».

Από την άλλη, ο Larkin είπε για τη δημοσιότητα που έχει το ράλι και την δυνατότητα να συμπληρωθούν τα κενά στο ημερολόγιο.

«Ένα από τα πλεονεκτήματα για εμάς είναι το γεγονός ότι έχουμε πολλούς αγώνες, από τη βάση έως το επίπεδο του WRC. Εκτός από την Ευρώπη διεξάγονται αγώνες σε ολόκληρο τον κόσμο σε επίπεδο κάτω από το WRC και ίσως αυτή η κρίση να μπορέσει να προσφέρει την ευκαιρία σε αρκετούς από αυτούς τους αγώνες να ανέβουν στο επίπεδο του WRC, ακόμα και σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα».

Η διαχείριση αυτού του βήματος απο τη σκοπιά του του αθλητισμού και της ασφάλειας θα είναι αρμοδιότητα της FIA και του promoter του WRC, με επικεφαλής τον δυο φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή συνοδηγό Timo Rautiainen.

«Λόγω αυτής της κοινής ομάδας έχουμε τα θεμέλια για να εργαστούμε με αυτούς τους πιθανούς αγώνες και να μπορέσουμε να τους φέρουμε αμέσως σε ένα επίπεδο αποδεκτό από την FIAγια να μας επιτρέψει να επανεκκινήσουμε», δήλωσε ο Larkin.

«Αυτό μας δίνει αυτοπεποίθηση, μαζί με την FIA και τη διοίκηση του WRC, να προσπαθήσουμε να φέρουμε νέους αγώνες και να συνεργαστούμε με αυτούς που παραμένουν στο πρόγραμμα ούτως ώστε να έχουμε ασφαλή επιστροφή στο πρωτάθλημα όσον αφορά τον COVID. Είναι μια έντονη διαδικασία που περνάμε τώρα και ελπίζουμε να έχουμε θετική απάντηση από όλους σύντομα».