Hyundai Motorsport: Ολοκλήρωσε τα δοκιμαστικά στην Φινλανδία

Η Hyundai Motorsport συνέχισε τις επιτυχείς δοκιμές του i20 CoupeWRC στους γρήγορους δρόμους της Φινλανδίας, με τους ThierryNeuville και Ott Tanak να μοιράζονται αυτό το ρόλο.

Οι δοκιμές επέτρεψαν στους οδηγούς και τα μέλη της ομάδας να επιστρέψουν στη ρουτίνα μετά τη μεγάλη περίοδο αποχής λόγω της πανδημίας COVID-19. Επίσης, επέτρεψε τη συνέχιση των προγραμματισμένων εξελίξεων στο αυτοκίνητο οι οποίες σταμάτησαν μετά το ατύχημα που είχαν οι Thierry Neuville-NicolasGilsoul την προηγούμενη βδομάδα. Οι μηχανικοί και οι τεχνικοί της Hyundai Motorsport στο εργοστάσιο στο Alzernau αντέδρασαν γρήγορα σε αυτή την κατάσταση και κατάφεραν να διασφαλίσουν τη συνέχιση των δοκιμών αυτή τη βδομάδα όπως αυτές ήταν προγραμματισμένες.

Αυτή τη φορά οι δοκιμές για τους Βέλγους κύλησαν ομαλά και κατάφεραν να μπουν σε γρήγορους ρυθμούς στους γρήγορους χωματόδρομους της Φινλανδίας. Οι γρήγορες ταχύτητες που ανέπτυξε ο Neuville ήταν το καλύτερο δώρο γενεθλίων καθώς ο Βέλγος έκλεισε τα 32 την Πέμπτη. Όσον αφορά τους  Tänak-Järveoja, το διήμερο τεστ ήταν το πρώτο τους μετά το ράλι Μεξικού το οποίο ήταν πριν από τρείς μήνες.

Μετά την ύφεση της πανδημίας, η Hyundai Motorsport επέστρεψε με σταθερούς ρυθμούς όσον αφορά την προετοιμασία στο WRCκαθώς επίσης συνεχίστηκε και το πρόγραμμα πελατών. Παρόλο που η ομάδα λυπάται που δε θα αγωνιστεί στη Φινλανδία και καταλαβαίνει επίσης την ακύρωση και άλλων αγώνων, εντούτοις υπάρχει η διάθεση για δουλειά και ευελπιστεί σε καλύτερες μέρες τις επόμενες βδομάδες και μήνες.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας Andrea Adamo είπε: «Ήταν σημαντικό για εμάς να κάνουμε δοκιμές στην Φιλανδία αυτή τη βδομάδα. Αντιδράσαμε γρήγορα το επεισόδιο που είχαν οι Thierryκαι Nicolas την προηγούμενη βδομάδα και στείλαμε το ξεκάθαρο μήνυμα ότι είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε ξανά και να προχωρήσουμε όλοι μαζί. Λυπούμαστε που δε θα τρέξουμε στην Φινλανδία φέτος, όμως είναι ένας τέλειος προορισμός για να κάνουμε δοκιμές, με πολύ καλή οργάνωση και πολύ απαιτητικούς δρόμους. Αυτό το γεγονός επέτρεψε σε δυο από τα πληρώματα μας να επιστέψουν στο αυτοκίνητο, να αποκτήσουν ξανά αυτοπεποίθηση και να συνηθίσουν ξανά τις ψηλές ταχύτητες του WRC. Δουλέψαμε επίσης και στην εξέλιξη του αυτοκινήτου, ειδικότερα στη βελτίωση της απόδοσης σε αυτή την επιφάνεια. Αντιμετωπίζουμε αυτά τα ζητήματα εκ των προτέρων και διατηρούμε πάντα τα πράγματα σε εξέλιξη για μελλοντική εφαρμογή ή για αλλαγές στο homologation.  

Ήταν θετικό για τους ανθρώπους μας και τους προμηθευτές μας που καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε τρείς μέρες δοκιμών χωρίς προβλήματα και ήταν ωραίο που φέραμε πίσω λίγη δράση για να ανεβάσουμε τη διάθεση μετά από μια μακρά και δύσκολη περίοδο».