WRC 2020: Επείγον επιστροφή τον Αύγουστο με το Rally Liepāja

Η πιθανότητα ενός αγώνα WRC στην Λετονία φέτος μεγαλώνει καθώς υπάρχουν φόβοι ότι ένα δεύτερο κύμα κορονοϊού πιθανόν να επηρεάσει το πρωτάθλημα αργότερα στη σεζόν.

Η προοπτική του Ευρωπαϊκού αγώνα Rally Liepāja ως γύρου του WRC απορρίφθηκε αρχικά, όμως η ημερομηνία του (14-16 Αυγούστου), θεωρείται ως μια ολοένα και πιο ελκυστική πρόταση καθώς ο promoter του WRC πιέζει για επανεκκίνηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

Μακριά από την αγωνιστική δράση από τον Μάρτιο και το ράλι Μεξικού, υπάρχουν αρκετές πιέσεις για επανεκκίνηση των αγώνων τον Σεπτέμβριο με το Ράλι Εσθονίας. Μια πηγή ανέφερε: «Αυτό θα σήμαινε ότι είμαστε περισσότερο από δυο μήνες μακριά από την αγωνιστική δράση. Αν πάμε στο Rally Liepāja τουλάχιστον θα έχουμε κάτι. Θα έχουμε αγώνα. Το πρόβλημα είναι να μετακινήσουμε όλους τους αγώνες προς το τέλος της φετινής σεζόν, με αυτό το διάστημα να είναι μικρό. Αν ένα δεύτερο κύμα κορονοϊού επανέλθει τότε είμαστε τελειωμένοι. Είναι καλύτερα να ξεκινήσουμε νωρίτερα. Η Λετονία είναι μια καλή λύση για εμάς.»

Υπάρχουν επίσης ανησυχίες για τις αλλαγές στο ημερολόγιο που προτείνει ο Alain Panasse, πρόεδρος του Ypres Rally, ο οποίος είπε ότι για να μπορέσει να διοργανώσει τον αγώνα στις 2-4 Οκτωβρίου θα πρέπει το Ράλι Τουρκίας να μετακινηθεί μια βδομάδα μπροστά.Η ίδια πηγή συνέχισε, «Αν μετακινήσουμε την Τουρκία θα δείτε ότι με τις ημερομηνίες και τα logistics το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τέσσερις αγώνες σε διάστημα εφτά βδομάδων. Αυτό θα είναι δύσκολο για τις ομάδες και όλους τους υπόλοιπους. Το ανησυχητικό είναι ότι προσπαθούμε να τα κάνουμε όλα προς το τέλος της χρονιάς, υπάρχει αρκετή πίεση και γίνεται πιο περίπλοκο με τα logistics

Οι ιθύνοντες του Ράλι Λετονίας αποκάλυψαν την προηγούμενη βδομάδα ότι είναι σε συζητήσεις με τον promoter του WRC και ο εκπρόσωπος της RA Events που διοργανώνει το Rally Liepāja, Raimonds Strokśs παραδέχθηκε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις για να πάει το WRC στην Λετονία.

«Αυτό θα είναι μεγάλη πρόκληση για εμάς καθώς είμαστε λιγότερο από δυο μήνες μακριά από την ημερομηνία του αγώνα,» ανέφερε ο Strokśs και συνέχισε. «Θα προσκαλέσουμε τους συνεταίρους μας, την Κυβέρνηση της Λετονίας και τις επηρεαζόμενες πόλεις Liepāja και Talsi, σε μια συζήτηση προκειμένου να αξιολογηθεί όλος ο οργανωτικός φόρτος εργασίας, οι οικονομικές συνθήκες και άλλες πτυχές της πρότασης.»