WRC 2019: Οι συμμετοχές για το ράλι της Τουρκίας

Οι αξιωματούχοι της TOSFED έχουν ανακοινώσει την επίσημη λίστα συμμετοχών για το Ράλι Τουρκίας, 11ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι 2019. Με έδρα την πόλη του Μαρμαρά, ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 12-15 Σεπτεμβρίου.

Τριανταένα διεθνή πληρώματα δήλωσαν συμμετοχή με 11 από αυτά να είναι κατηγορίας WRC, τρία πληρώματα της κατηγορίας WRC 2 Pro, άλλα 13 στην κατηγορία WRC 2 και τέσσερις επιπλέον ευρωπαϊκές συμμετοχές – δύο με αυτοκίνητα R5 και άλλα δύο με R2.
Ο σημερινός πρωτοπόρος του WRC Ott Tänak μαζί με τον Jari-Matti Latvala και Kris Meeke θα τρέξουν για την ομάδα της Toyota Gazoo Racing World Rally Team, ενώ ο παγκόσμιος πρωταθλητής Sébastien Ogier και ο Esapekka Lappi θα είναι οι εκπρόσωποι της Citroën Total World Rally Team.

Ο Thierry Neuville, ο Dani Sordo και ο Andreas Mikkelsen θα βρεθούν στο τιμόνι των τριών i20 Coupe WRC της Hyundai Shell Mobis, ενώ η M-Sport Ford World Rally Team με τα Ford Fiesta θα αγωνιστεί με τους συνήθεις Teemu Suninen και Elfyn Evans και ένα τρίτο αυτοκίνητο για τον Σουηδό Pontus Tidemand.

Η Škoda Motorsport θα αγωνιστεί στην κατηγορία WRC 2 Pro με δύο πληρώματα, αυτά των Kalle Rovanperä και Jan Kopecky με το νέο Fabia R5 Evo. Απέναντι τους θα βρουν τον Άγγλο Gus Greensmith ο οποίος θα αγωνιστεί με το νέο Ford Fiesta R5 MkII.

Μια συναρπαστική μάχη αναμένουμε στην WRC 2 με τον Kajetan Kajetanowicz να κατεβαίνει στον αγώνα με το Volkswagen Polo R5. Σήμερα βρίσκεται στην έκτη θέση στην κατάταξη και απέναντι του θα βρει τους Fabio Andolfi, Henning Solberg, Diogo Salvi, Marco Bulacia και Paulo Nobre, όλους με Fabia R5,ενώ με το νέο Fiesta R5 MkII θα τρέξει ο Pedro Gaurav Gill.

Υπάρχουν επίσης πέντε Τούρκοι οδηγοί που επιδιώκουν επίσης την διάκριση στην κατηγορία WRC 2 με τρία Škoda και δύο Ford. Οι Burak Çukorova, Deníz Fahri και Bora Manyera στο τιμόνι των Τσέχικων αγωνιστικών, ενώ οι Murat Bostanci ο Bugra Banaz αντιπροσωπεύουν το Blue Oval.

Κανένας από τους πέντε πρωτοπόρους του WRC 2 δεν θα κάνει το ταξίδι στο Μαρμαρά.