Εκτός αγωνιστικής δράσης ο Febvre: Αντικαταστάτης του στο MXoN o Jordi Tixier

Μετά την πτώση που είχε στον 16o γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross στην Uddevalla της Σουηδίας, ο οδηγός της Monster Energy Yamaha Romain Febvre αποχώρησε από τον αγώνα με σπασμένο αριστερό μηριαίο οστό και ως εκ τούτου τέθηκε νοκ άουτ για το υπόλοιπο της σεζόν.

Στο πρώτο σκέλος του αγώνα, ο Febvre είχε τερματίσει πρώτος ενώ στο δεύτερο ήταν στη μάχη για ακόμα μια νίκη. Ο πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής είχε κάνει την καλύτερη εκκίνηση κερδίζοντας το holeshot. Κατάφερε να παραμείνει πρώτος στο δεύτερο σκέλος για 13 γύρους και στην προσπάθεια του να αλλάξει γραμμή για να αφήσει γύρο ένα πιο αργό οδηγό, μετά από άλμα είχε άσχημη πτώση όπου προσγειώθηκε με τον αριστερό μηρό. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να μεταφερθεί στο ιατρικό κέντρο του αγώνα για εξετάσεις, με τους γιατρούς να επιβεβαιώνουν ότι έσπασε το αριστερό μηριαίο οστό.

Ο Febvre χειρουργήθηκε σήμερα Δευτέρα στο νοσοκομείο Trollhättan στην Σουηδία και θα παραμένει εκεί μέχρι να μπορεί να ταξιδέψει στην οικία του στο Βέλγιο. Δυστυχώς αυτή η εξέλιξη τον αφήνει εκτός MXoN , το οποίο θα διεξαχθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Μετά και από αυτά τα δεδομένα η Γαλλική Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας προχώρησε σε αντικατάσταση του εγχειρισμένου Romain Febvre. Έτσι στον αγώνα των Εθνών, τη θέση του Febvre θα πάρει ο Jordi Tixier. Πλέον, η ομάδα απαρτίζετε από τους Gautier Paulin (MXGP), Tom Viale (MX2) και Jordi Tixier (OPEN).